Τα νέα των μελών μας

AKL LAW FIRM: Από την Αλεξίου-Κοσμόπουλος στην AKL: Συνδέοντας δεκαετίες νομικής ιστορίας και οράματος

 

132 χρόνια ιστορικής συνέχειας συμπλήρωσε η δικηγορική εταιρεία AKL, παλαιότερα γνωστή ως «Αλεξίου-Κοσμόπουλος» και αυτός ήταν και ο λόγος της εορταστικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον χώρο Anassa City Events, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου. Τους καλεσμένους καλωσόρισε ο Co-Managing Partner της εταιρείας, Αλέξανδρος Κοσμόπουλος, ο οποίος μίλησε για το κοινό όραμα και τις κοινές αξίες που «κουβαλά» η AKL, μέσα σε αυτή την ιστορική διαδρομή της, βασιζόμενη στο παρελθόν της, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Ταυτόχρονα παρουσίασε τη νέα εταιρική δομή και μίλησε για τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν με το πέρασμα των χρόνων. Τη σκυτάλη στην παρουσίαση πήρε η Co-Managing Partner της εταιρείας, Ελένη Αλεξίου, η οποία και παρουσίασε τον παγκοσμίου φήμης πιανίστα, Βασίλη Βαρβαρέσο, που έδωσε ένα εξαιρετικό ρεσιτάλ μίας ώρας για τη γιορτή της AKL, εκτελώντας κομμάτια διάσημων συνθετών όπως Μπετόβεν και Σοπέν, αλλά και παρουσιάζοντας έναν δικό του αυτοσχεδιασμό στη μουσική που ήδη έχει γράψει και συνοδεύει το website της AKL! Ο Βασίλης Βαρβαρέσος, γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1983, είναι ο μόνος Έλληνας καλλιτέχνης με Bachelor’s, Master’s και Διδακτορικό από την περίφημη σχολή Juilliard, ενώ έχει παίξει και για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα.

Λίγα λόγια για την AKL

132 χρόνια έχουν περάσει από το 1891, όταν ο Κωνσταντίνος Αλεξίου έγινε το πρώτο μέλος της οικογένειας Αλεξίου που ασχολήθηκε ενεργά με τη δικηγορία, ιδρύοντας το πρώτο του δικηγορικό γραφείο στο Αγρίνιο. Από τότε, το όραμα για ποιοτικές νομικές υπηρεσίες μεταλαμπαδεύτηκε από γενιά σε γενιά, με τον γιο Σπύρο Αλεξίου και μετέπειτα τον εγγονό, Κωνσταντίνο Αλεξίου να παίρνουν τη σκυτάλη, για να φτάσουμε κάπου στο όχι και τόσο μακρινό 2001, με την ίδρυση της εταιρείας «Αλεξίου και Συνεργάτες», η οποία το 2007 μετονομάζεται σε «Αλεξίου-Κοσμόπουλος» και επεκτείνεται σε νέα αντικείμενα εργασιών. Μετά από περαιτέρω διεύρυνση του εταιρικού σχήματος, το 2021 η εταιρεία περνά στη σημερινή της φάση, αποκτά την επωνυμία AKL αι μετακομίζει σε μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα γραφεία επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, 102, στην Αθήνα. 

Μέσα σε αυτά τα 132 χρόνια πολλά πράγματα άλλαξαν, όμως η γνώση, η εμπιστοσύνη και το πάθος για τη νομική επιστήμη έμειναν αναλλοίωτα μέσα στο χρόνο και αποτέλεσαν τον θεμέλιο λίθο για το οικοδόμημα της AKL. Με βαθιά εξειδίκευση στους κλάδους του Real Estate, των Συγχωνεύσεων και Εξαγορών (M&A), του Τραπεζικού και Χρηματοοικονομικού κλάδου και της επίλυσης διαφορών, η AKL έχει καταφέρει να διαμορφώσει ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο πελατών, δίνοντας πολύτιμες λύσεις σε σύνθετα και απαιτητικά νομικά ζητήματα.

Η AKL αξιοποιεί τις αξίες και τα διδάγματα της μακράς της ιστορίας, βελτιώνοντας και προσαρμόζοντας τις υπηρεσίες της στις ανάγκες του σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, προς όφελος των πελατών και των συνεργατών, επιδεικνύοντας ευαισθησία για το συνολικό αποτύπωμα της δράσης της, με ένα όραμα που στρέφεται προς το μέλλον.

Έργα και πελατολόγιο

  Είναι άξιο αναφοράς ότι η εταιρεία έχει λάβει πολλές και σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς νομικούς οδηγούς (Legal500, Chambers Europe & Global, IFLR), που την κατατάσσουν στις κορυφαίες εταιρείες στα αντικείμενα ενασχόλησής της, ενώ και οι partners έχουν διακριθεί ατομικά στους ίδιους οδηγούς για τις νομικές τους γνώσεις και τη βαθιά εξειδίκευσή τους.

Η εταιρεία πρωταγωνίστησε σε πολύ σημαντικά έργα, όπως:

  • Ανάπτυξη, αδειοδότηση, αλλά και η χρηματοδότηση του έργου του Ελληνικού
  • Παραχώρηση και ιδιωτικοποίηση των λιμένων Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Ηγουμενίτσας
  • Έργα ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων,
  • Μεγάλες τουριστικές και επιχειρηματικές αναπτύξεις greenfield,
  • Εξαγορές και συγχωνεύσεις σε διάφορους κλάδους της οικονομίας,
  • Σύνθετες χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων, επιχειρηματικών ομίλων, εξαγορών και ανάπτυξης έργων στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών, του real estate, των τροφίμων, των καταναλωτικών αγαθών και της τεχνολογίας.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο