Τα νέα των μελών μας

AIA: To 1ο Plane Pull στην Ελλάδα για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»!

undefined

 

Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε το 1ο Plane Pull στην Ελλάδα για «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και με την υποστήριξη της DHL Express.

Μια πραγματικά ξεχωριστή εκδήλωση στην αεροδρομιακή κοινότητα για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώθηκε την Παρασκευή, στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών: Το 1ο Plane Pull στην Ελλάδα  έγινε πραγματικότητα στην πίστα αεροσκαφών του αεροδρομίου,  με τη συμμετοχή 13 ομάδων 25 ατόμων, που είχαν ως στόχο η κάθε μία να τραβήξει για 10 ολόκληρα μέτρα ένα ΑΙRBUS 300-600 (βάρους 100 τόνων) του στόλου της DHL Express!

Κοινός σκοπός όλων η συγκέντρωση πόρων για τις δράσεις που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον τομέα της Υγείας μέσω των οποίων το 2015 υποστήριξε πανελλαδικά 30.533 παιδιά με προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους! (Κινητές Ιατρικές Μονάδες εντατικής θεραπείας για νεογνά και παιδιά, Προληπτική Ιατρική με 3 Κινητές Μονάδες, Στήριξη νοσηλευόμενων Παιδιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, Στήριξη Παιδιών με προβλήματα Υγείας, Φροντίδα στο Σπίτι, Φιλοξενία Οικογενειών με παιδιά τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας).

undefined

 Από αριστερά: ο κ. Αλέξανδρος Αραβανής, Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών, ΔΑΑ, η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, ΔΑΑ, ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ., «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η κ. Χαρά Μητσοτάκη, Τομεάρχης Δημοσίων Σχέσεων, ΔΑΑ

«Η προσπάθεια αυτή έχει ήδη ξεκινήσει από το εξωτερικό, όμως η πρωτοτυπία του πρώτου ελληνικού Plane Pull είναι ότι πραγματοποιείται για την ενίσχυση των δράσεων του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δήλωσε ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. «Προσπαθήσαμε να ενώσουμε την κοινότητα του αεροδρομίου με τις ομάδες που συμμετέχουν, σε μία προσπάθεια να τραβήξουν ένα αεροπλάνο 100 τόνους της DHL, που είναι διαχρονικός χορηγός μας, όπως φυσικά και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» που από την πρώτη στιγμή υποστήριξε την ιδέα και υλοποίησε την ενέργεια. Τα «ζόρια» που τράβηξαν οι συμμετέχοντες είναι μία συμβολική διαδικασία, που μας αποδεικνύει ότι όταν ενωθούν δυνάμεις μπορούν να καταφέρουν πολλά», συμπλήρωσε ο κ. Γιαννόπουλος. «Οι ομάδες που συμμετείχαν πέρασαν καλά, δεν είναι λοιπόν, μόνο η συνεισφορά. Σήμερα αποκτήσαμε καινούριους φίλους, εταιρείες που ήθελαν, με κάποιο τρόπο, να έρθουν κοντά μας, γιατί παρά τις δυσκολίες που περνάμε, ο κόσμος στηρίζει και αγαπά «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Πρέπει να καταλάβουν εκείνοι που μας κυβερνούν διαχρονικά, ότι υπάρχουν πολλές θετικές δυνάμεις στη χώρα μας, που χρειάζονται απλά ένα νεύμα για να κινητοποιηθούν. Έχουμε πολύ κόσμο σε όλη την Ελλάδα με συναίσθημα, συναίσθηση και αυτογνωσία. Πέρα από τον ΔΑΑ και την DHLExpress θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μας στις εταιρείες και τους φορείς που συμμετείχαν καθώς και στους χορηγούς της εκδήλωσης που έκαναν πραγματικότητα το 1ο Plane Pull στην Ελλάδα!»

undefined

 Δύο από τις ομάδες που έλαβαν μέρος στο 1ο Plane Pull… επί το έργον! – Ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης τίμησε με την παρουσία του το Plane Pull και «απογειώθηκε» επίσης! – Το Α330-600 της DHL Express, πρωταγωνιστής στο 1ο Plane Pull της Ελλάδας

Για τη σπουδαιότητα δράσεων όπως η συγκεκριμένη, μίλησε η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ Ιωάννα Παπαδοπούλου. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φιλοξενήσαμε στο αεροδρόμιό μας την ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία, το 1o Plane Pull στην Ελλάδα για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη βοήθεια της DHL Express! Η εταιρεία αεροδρομίου στηρίζει ενεργά τους σκοπούς και τις δράσεις του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εδώ και 14 χρόνια. Στη σύγχρονη όμως κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, εκδηλώσεις και δράσεις όπως το Plane Pull αποκτούν και μια άλλη διάσταση: είναι ακόμη πιο σημαντικές, καθώς, εκτός από τον πρωταρχικό τους στόχο, αυτόν της προσφοράς, δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να βιώσουν την αλληλεγγύη και την ομαδικότητα και να προσπαθήσουν για ένα κοινό σκοπό, ζώντας παράλληλα μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία!» 

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνονται τέτοιες δράσεις, αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και λόγω της κρίσης, με τις χορηγίες, είτε να έχουν σταματήσει, είτε να έχουν περιοριστεί, επεσήμανε η διευθύντρια προσωπικού της DHL Εxpress στην Ελλάδα, κ Κάτια Λαμπροπούλου. «Η εταιρεία μας στηρίζει διαχρονικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ η πιο πρόσφατη δράση μας ήταν η δωρεά δύο οχημάτων από τον στόλο μας για τις ανάγκες του Οργανισμού» συμπλήρωσε και σημείωσε: «Ό,τι περνά από το χέρι του καθενός, είτε σε προσωπικό, είτε και σε εταιρικό επίπεδο, και μπορούμε να το κάνουμε, είναι πολύ σπουδαίο. Για εμάς, στην DHL, η εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι πάντα προτεραιότητα. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο κι εμείς να δώσουμε κάτι πίσω στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη».

undefined

Αριστερά η ομάδα της DHL Express και δεξιά οι νικητές με τον πιο γρήγορο χρόνο της Goldair Handling! – Η ομάδα του ΔΑΑ, με τη μασκότ μας, τον «Φίλο τον Αθηναίο»

Την παρουσίαση ανέλαβε αφιλοκερδώς ο Δημήτρης Ουγγαρέζος.

Τα Βραβεία που δόθηκαν ήταν: 

 • 1ο Βραβείο για την πιο γρήγορη ομάδα GoldairHandling (22.06sec)
 • 2ο Βραβείο για την πιο γρήγορη ομάδα BrinksHellas (22.44sec)
 • 3ο Βραβείο για την πιο γρήγορη ομάδα DHLExpress (22.59sec) 
 • 1ο Βραβείο για την πιο αργή ομάδα SignatureFlightSupport (1.04.78min)
 • 2ο Βραβείο για την πιο αργή ομάδα ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ (1.01.06min)
 • 3ο Βραβείο για την πιο αργή ομάδα 1η ομάδα ΔΑΑ Ελευθέριος Βενιζέλος (51.81sec) 
 • 1ο Βραβείο για την πιο ενθουσιώδη ομάδα LIDLHellas
 • 2ο Βραβείο για την πιο ενθουσιώδη ομάδα LUFTHANSAGROUP

      (LUFTHANSA, AUSTRIAN, BRUSSELS, SWISSAirlines)

 • 3ο Βραβείο για την πιο ενθουσιώδη ομάδα SELECTSERVICES 

Οι ομάδες που κατέλαβαν την 1η θέση έλαβαν ως δώρο ένα αεροπορικό εισιτήριο από την εταιρεία KLM-AIRFRANCE, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικούς επαίνους για τη συμμετοχή τους. 

Οι επιχειρήσεις και φορείς, που συμμετείχαν ήταν: 

 • Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας
 • Σύλλογος Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών
 • GoldairHandling
 • Brinks Hellas
 • LUFTHANSAGROUP (LUFTHANSA, AUSTRIAN, BRUSSELS, SWISS Airlines) 
 • Signature FlightSupport
 • ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ
 • LIDL Hellas
 • SELECT Services 

Καθώς φυσικά και ομάδες των διοργανωτών «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ΔΑΑ Ελευθέριος Βενιζέλος και DHLExpress. 

Οι χορηγοί της εκδήλωσης ήταν: 

 • 360
 • KLM-AIR FRANCE
 • PANGOSMION
 • Select Services
 • AutogrillHellas
 • Lifeguard Hellas
 • Ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης και οι μουσικοί Πέτρος Σαριδάκης (λύρα),  Χρήστος Βεργάκης (λαούτο), Γιάννης Πλυμάκης (λαούτο)
 • Νείλος Α.Ε.
 • SWISSPORT 
 • Ελληνική Αεροπορική Ένωση

Δείτε στιγμιότυπα (video) από το 1ο Plane Pull στην Ελλάδα: 

Πυροσβεστική Υπηρεσία ΔΑΑ: https://youtu.be/LDMAXfcNGcc 

Goldair Handling: https://youtu.be/3ATazciQcrg 

DHL: https://youtu.be/G_PymM3LA2U 

BRINKS: https://youtu.be/scNTkSjKc1o 

Lufthansa: https://youtu.be/F5Kq0xwv7y4 

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: https://youtu.be/Gj6KKT4_wo0 

Highlight– Κρητικοί παραδοσιακοί χοροί από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης: https://youtu.be/L4rPgLLA3HU

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο