Τα νέα των μελών μας

AIA: Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμπλήρωσε 15 χρόνια λειτουργίας!

Η 15ετία σε αριθμούς 

Τα 15 χρόνια λειτουργίας του συμπλήρωσε στις 28 Μαρτίου ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σε μια επιτυχημένη διαδρομή με σημαντικές στιγμές και προκλήσεις, οι επιδόσεις, αλλά και η εξωστρέφεια και η καινοτομία του αεροδρομίου της Αθήνας αναγνωρίσθηκαν διεθνώς. Η τελευταία πενταετία, η οποία χαρακτηρίσθηκε από σειρά εξελίξεων και μεταβολών για τον παγκόσμιο κλάδο των αερομεταφορών αλλά και από τη βαθύτατη κρίση της ελληνικής οικονομίας, αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πρόκληση μέχρι σήμερα για το αεροδρόμιο, που επιδεικνύοντας αντοχή και συνεπή στρατηγική, πέρασε, από μια αρνητική πορεία το 2011 στο έτος-ρεκόρ 2015, την πλέον επιτυχημένη χρονιά για την επιβατική κίνηση, με 18,1 εκ. επιβάτες. 

undefined

Πέρα από το συμβολισμό και το πλήθος των αριθμών και των στατιστικών της 15ετίας, οι ειδικές δράσεις της επετειακής χρονιάς 2016 είναι ουσιαστικές και επικεντρωμένες: 

 • στην κοινωνία που δοκιμάζεται,
 • αλλά και στην Αθήνα που διατηρεί μέχρι σήμερα την ισχυρή δυναμική των τελευταίων ετών με στόχο να παραμείνει ένας δημοφιλής και αγαπημένος προορισμός και, βεβαίως,
 • στους επισκέπτες της πόληςundefined
 • undefined

2016 – Για την Κοινωνία 

Σε συνέχεια της διαχρονικής συνεισφοράς του με προγράμματα εταιρικής ευθύνης, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών επισφραγίζει το 2016 την έμπρακτη στήριξή του προς την κοινωνία από την έναρξη της λειτουργίας του, με δράσεις ουσιαστικής αξίας με επίκεντρο το παιδί και την απασχόληση: 

 • Με περισσότερο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη να στηρίξει την τοπική κοινωνία, ο ΔΑΑ συνεργάζεται φέτος με το Ινστιτούτο Prolepsis, έναν εξαιρετικά σημαντικό φορέα, για την παροχή σίτισης σε δημόσια σχολεία της περιοχής.
 • Στο πλαίσιο της διαχρονικής συνεργασίας του με το Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο ΔΑΑ συνεχίζει την αρωγή του προς τα παιδιά και, επιπλέον, συνδιοργανώνει τον Μάιο – μαζί με το «Χαμόγελο» και την DHL – το πρώτο φιλανθρωπικό PlanePull στην Ελλάδα, στο αεροδρόμιο της Αθήνας.
 • Στηρίζοντας την απασχόληση, θα ανακοινωθεί σύντομα από τον ΔΑΑ ειδικό πρόγραμμα για άνεργους νέους 
 • undefined

2016 – Για την Αθήνα και τους επισκέπτες της 

 • “SpeakAθenian. BeanAΘenian.” – Η διαδραστική καμπάνια για την πόλη, σε συνεργασία με την MarketingGreece, αποτελεί μία από τις βασικές ενέργειες του ΔΑΑ για την πόλη, την προώθησή της και την ανάδειξη της ιστορικής αλλά και της σύγχρονης προσωπικότητάς της. Η καμπάνια συνεχίζεται και σύντομα θα «ζωντανέψει» την αθηναϊκή ταυτότητα τόσο στους χώρους του αεροδρομίου όσο και στην πόλη.
 • “Fly Me to the Moon” –  το πολιτιστικό πρόγραμμα συνεχίζεται στο αεροδρόμιο καθόλη τη διάρκεια της επετειακής χρονιάς, με εκδηλώσεις-έκπληξη για τους ταξιδιώτες
 • Στο προσωπικό υποδοχής στον αεροσταθμό, προστίθεται ένας νέος συνεργάτης ..και φίλος: ο «Φίλος ο Αθηναίος» (“Philos the Athenian”), φιλόξενος και Αθηναίος, θα είναι η μασκότ του αεροδρομίου της Αθήνας, ένα έξτρα χαμόγελο στην ταξιδιωτική εμπειρία!
 • undefined

________________________________________________________________ 

Για τα 15 χρόνια του αεροδρομίου, ο CEO του ΔΑΑ, Γιάννης Παράσχης, δήλωσε:

«Συμπληρώνοντας τα 15 χρόνια λειτουργίας του αεροδρομίου μας, αφήνουμε πίσω μας μια διαδρομή γεμάτη από σημαντικές στιγμές και εμπειρίες, από την ανάπτυξη και το πέρασμα στην εφηβεία ως την ωρίμανση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, μιας υποδομής αλλά κυρίως μιας επιχειρησιακής και επιχειρηματικής κοινότητας 300 φορέων και επιχειρήσεων και 14.000 εργαζομένων, που σύντομα απέδειξε πως είναι ένα σημαντικό  παραγωγικό κεφάλαιο για την ελληνική οικονομία, με ουσιαστικά οφέλη για την απασχόληση, την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό και την κοινωνία, σε εθνική αλλά και τοπική κλίμακα.

 

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε, ανέπτυξαν δύο κυρίως χαρακτηριστικά στην αεροδρομιακή κοινότητα. Το πρώτο είναι η προσαρμοστικότητα σε συνθήκες που συνεχώς αλλάζουν και το δεύτερο η συνεργασία. Αυτά είναι τα εφόδια που μας επέτρεψαν να ανταποκρινόμαστε σε σημαντικές προκλήσεις, συνολικά στα 15 χρόνια λειτουργίας του αεροδρομίου, αλλά και ιδιαίτερα δυναμικά κατά την τελευταία πενταετία.

Γιορτάζουμε τα 15 χρόνια σε μία περίοδο που, παρά τις δυσκολίες στη χώρα, τα μηνύματα και οι προοπτικές για το αεροδρόμιο της Αθήνας παραμένουν καταρχάς ιδιαίτερα θετικά. Η επιτυχία είναι πάντα αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, συλλογικής προσπάθειας και προσήλωσης σε κοινούς στόχους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συναδέλφους και όλους τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες μας στην αεροδρομιακή κοινότητα της Αθήνας, για την αφοσίωση και τη συμβολή τους

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο