Τα νέα των μελών μας

ΑΙΑ: Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στηρίζει το πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

undefined

 

Στην κοινή συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Prolepsis, φορέας υλοποίησης του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, παρουσιάστηκε η χορηγία του ΔΑΑ, η οποία σε συνδυασμό με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων (matching fund) του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μεγάλου δωρητή του Προγράμματος, εξασφαλίζει την καθημερινή σίτιση για τέσσερα σχολεία, στα οποία άνω του 65% των οικογενειών πλήττονται από επισιτιστική ανασφάλεια.

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ υλοποιείται φέτος ήδη σε 148 σχολεία της Αττικής, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Θράκης και Στερεάς Ελλάδας με 11.617 συνολικά μαθητές. Ωστόσο, οι 2.080 αιτήσεις σχολείων από όλη την Ελλάδα, που έχουν ζητήσει να ενταχθούν στο Πρόγραμμα τη χρονιά 2015-16, φανερώνουν την κρισιμότητα της κατάστασης. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 16% των δημοσίων σχολείων της Ελλάδας και περίπου σε 260.000 μαθητές.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν επίσης στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsisπου αφορούν στις πολύπλευρες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στους μαθητές για το σύνολο των σχολείων στα οποία υλοποιήθηκε το Πρόγραμμα, ενώ παρουσιάστηκαν και στοιχεία για σχολεία της Ανατολικής Αττικής. Επιπλέον, έγινε αναφορά στα αποτελέσματα του Προγράμματος για το σχολικό έτος 2014-15, τα οποία αναδεικνύουν την αποτελεσματικότητα και την ανάγκη επέκτασής του σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία.

Το Ινστιτούτο Prolepsis υλοποιεί από το σχολικό έτος 2012-13 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε σχολεία κοινωνικοοικονομικά ευάλωτων περιοχών της χώρας μας, με Μέγα Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την υποστήριξη μεγάλου αριθμού ιδιωτών, ιδρυμάτων και  εταιρειών.Το Πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και υλοποιείται για πέμπτη συνεχή σχολική χρονιά, έχοντας διαθέσει από το 2012 συνολικά περισσότερα από 11,5 εκατομμύρια γεύματα, σε 480 περίπου σχολεία και 80.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

Εκ μέρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, δήλωσε σχετικά: «Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, θεωρούμε χρέος μας τη συνεχή και διαχρονική στήριξη των τοπικών κοινωνιών, με δράσεις και προγράμματα ουσιαστικής αξίας. Από την έναρξη της λειτουργίας του, το αεροδρόμιο στέκεται στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών, στηρίζοντας έμπρακτα τους γείτονές του με πλήθος εθελοντικών πρωτοβουλιών, που ξεπερνούν το πλαίσιο των συμβατικών και εταιρικών υποχρεώσεών του και εκτείνονται από την εκπαίδευση, την υγεία και το περιβάλλον, ως  τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τις μεταφορές και τις υποδομές. Νιώθοντας σήμερα, περισσότερο από ποτέ, την ανάγκη να προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία και, κυρίως, να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος που δυστυχώς αφορά στα παιδιά μας και στην υγεία τους, θεωρούμε ιδιαίτερα ξεχωριστή τη φετινή συνεργασία μας με έναν εξαιρετικά σημαντικό φορέα όπως είναι το Ινστιτούτο Prolepsis.»

undefined

Από αριστερά: η κ. Ιωάννα Κιοσέ, Τμήμα Διαχείρισης Δωρεών, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η κ. Ιωάννα Σουφλέρη, Δημοσιογράφος / Συντονίστρια συζήτησης, η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ ΔΑΑ, η κ. Αθηνά Λινού, Πρόεδρος Prolepsis και η κ. Αφροδίτη Βελουδάκη, Γενική Διευθύντρια Ινστιτούτου Prolepsis

Η κ. Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis προσέθεσε: «Σε μία χρονιά όπου η ανάγκη για παροχή σίτισης σε δημόσια σχολεία έχει ξεπεράσει σε αριθμό κάθε προηγούμενο, η χορηγία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών θα στηρίξει με ουσιαστικό τρόπο παιδιά που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της παρατεταμένης κοινωνικοοικονομικής κρίσης.Οι συνέργειες μεταξύ ιδρυμάτων, εταιρειών και ανθρωπιστικών οργανώσεων σε συνδυασμό με την ηθική έστω στήριξη της πολιτείας αποτελούν αυτή τη στιγμή τον πιο ασφαλή δρόμο για να αντιμετωπιστεί η φτωχοποίηση ενός μεγάλου τμήματος του πληθυσμού και να διασφαλιστεί η πνευματική και σωματική υγεία των παιδιών μας, που αποτελούν το μέλλον της Ελλάδας».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου παρουσιάστηκε η εκστρατεία Υιοθέτησε ένα σχολείο του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, η οποία προσκαλεί πολίτες, φορείς και εταιρείες να ενισχύσουν την επισιτιστική βοήθεια σε μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών ανά την Ελλάδα. Παράλληλα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διπλασιάζει κάθε προσφορά με στόχο να προσφερθούν γεύματα σε ακόμη περισσότερους μαθητές.

 undefined

Από αριστερά: η κ. Αφροδίτη Βελουδάκη, Γενική Διευθύντρια Ινστιτούτου Prolepsis, η κ. Μαρίνα Παπαγεωργίου, Τομεάρχης Γραφείου Τύπου ΔΑΑ, ο κ. Charles Michael O’Connor, Διευθυντής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος ΔΑΑ, ο κ. Παναγιώτης Παπαδημητρίου, Διευθυντής Εταιρικής Ποιότητας ΔΑΑ, η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ ΔΑΑ, η κ. Αθηνά Λινού, Πρόεδρος Prolepsis, ο κ. Αθανάσιος Πετραλιάς, Γενικός Διευθυντής Έρευνας Ινστιτούτου Prolepsis και η κ. Χαρά Μητσοτάκη, Τομεάρχης Δημοσίων Σχέσεων,

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και την εκστρατεία Υιοθέτησε ένα σχολείο μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.diatrofi.prolepsis.gr/ .

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο