Τα νέα των μελών μας

ΑΙΑ: Διαχρονική η συνεργασία του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”

undefined

 

Την πολυετή, επιτυχημένη και πολυεπίπεδη συνεργασία τους επισφράγισαν σήμερα σε κοινή Συνέντευξη Τύπου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στο Επιχειρησιακό Κέντρο του οργανισμού. 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού, κ. Κώστας Γιαννόπουλος, παρουσίασε τις κοινές δράσεις που έχουν υλοποιήσει από το 2002 μέχρι σήμερα οι δύο φορείς δίνοντας έμφαση στην ανθρώπινη σχέση που έχει δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια με κοινό στόχο την ποιότητα των υπηρεσιών και το σεβασμό απέναντι στις ανάγκες των παιδιών. 

Από το 2002 εντός του Αεροδρομίου λειτουργεί ο Χώρος Δημιουργικής Απασχόλησης από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με βασικά χαρακτηριστικά:

  • Την απασχόληση και φροντίδα του κάθε παιδιού ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά του
  • Το εξειδικευμένο προσωπικό
  • Την απόλυτη ασφάλεια και υγιεινή του χώρου
  • Την ατμόσφαιρα ξεγνοιασιάς και θαλπωρής που αποπνέει ο χώρος

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει συνολικά υποδεχτεί στο Δ.Α.Α. 64.000 μικρούς ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, με το 2015 να έχουν απασχοληθεί δημιουργικά 5.865 παιδιά! 

Για δεκάδες χιλιάδες οικογένειες ο Παιδότοπος του Αεροδρομίου αποτελεί σταθερό σημείο ψυχαγωγίας, γεγονός που εξηγεί τις ιδιαίτερες σχέσεις  ζωής που έχουν δημιουργηθεί με πολλές οικογένειες των οποίων τα παιδιά, φοιτητές πια, τον επισκέπτονται ακόμα. 

Ωστόσο πέρα από τη λειτουργία του Χώρου Δημιουργικής Απασχόλησης, ο κ. Γιαννόπουλος παρουσίασε τη σημαντική συμβολή και συνεισφορά του Δ.Α.Α. και του ανθρώπινου δυναμικού του στον Οργανισμό, όπως χαρακτηριστικά η ανακαίνιση του Σπιτιού του Καρέα η οποία πραγματοποιήθηκε το 2009. 

Παράλληλα η συνεργασία των δύο φορέων και η έντονη κοινωνική ευαισθητοποίηση που χαρακτηρίζει το αεροδρόμιο σε κάθε θέμα που αφορά στα παιδιά, αποτυπώθηκε με τη συμμετοχή του στο AmberAlertHellas από το 2008 καθώς τη λειτουργία από το 2010 εντός του Δ.Α.Α. Disaster Recovery Area, που επιτρέπει στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 να λειτουργούν εναλλακτικά σε περίπτωση αστοχίας του συστήματος που τις φιλοξενεί. 

undefined

Από δεξιά: η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ ΔΑΑ, ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και η κ. Χαρά Μητσοτάκη, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων ΔΑΑ, 

Από την πλευρά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, μίλησε για την αξία της συνεργασίας των 2 οργανισμών, η οποία ξεκίνησε το 2002 και συνεχίζεται αδιάλειπτα μέχρι σήμερα, με πλήθος κοινών ενεργειών και βεβαίως για την ιδιαίτερα επιτυχημένη λειτουργία του Χώρου Δημιουργικής Απασχόλησης στο αεροδρόμιο, που προσφέρει καθημερινά χαμόγελα σε εκατοντάδες παιδιά ταξιδιωτών. Η κ. Παπαδοπούλου τόνισε τη μεγάλη αξία για την αεροδρομιακή οικογένεια που έχει η συμπόρευση με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και προανήγγειλε τα επόμενα βήματα αυτής της ιδιαίτερα σημαντικής συνεργασίας, με υλική και οικονομική στήριξη, κοινές δράσεις και νέες πρωτοβουλίες. 

Η Συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των επόμενων κοινών ενεργειών των δύο φορέων, με βασικότερη τη διοργάνωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας του 1ου PlanePull  στην Ελλάδα την Άνοιξη του 2016. 

Σύντομο videoγια τον Παιδότοπο, παρουσίαση και φωτογραφικό υλικό:  https://drive.google.com/folderview?id=0BywNIuF7kxrKUGRiV2pTaVo0bDQ&usp=sharing

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο