Τα νέα των μελών μας

ΑΙΑ: ACES – Athens: 3rd Airport Chief Executives’

undefined

 

Το 3ο Συμπόσιο κορυφαίων στελεχών αεροδρομίων (ACES – Athens, 3rd Airport Chief Executives’ Symposium), μια ιδρυτική πρωτοβουλία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, πραγματοποιήθηκε και φέτος με επιτυχία στις 19 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Στόχος του ACES είναι η ανάδειξη της σχέσης των αερομεταφορών και των αεροδρομίων ειδικότερα, με την ανάπτυξη των προορισμών που εξυπηρετούν, αλλά και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού. 

Περισσότεροι από 140 κορυφαίοι εκπρόσωποι του χώρου των αερομεταφορών αλλά και του οικονομικού και τουριστικού κλάδου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και επικεντρώθηκαν σε ενότητες όπως: 

– το στρατηγικό ερώτημα της συμβολής των αεροδρομίων – κόμβων στην ανάπτυξη του προορισμού και

– οι πρόσφατες θεσμικές και ρυθμιστικές εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον κλάδο των αερομεταφορών.    

Επίσης, κατά τη διάρκεια του 3ου ACES, σε κεντρικές ομιλίες τους, οι Angela Gittens, Director General του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI World) και  Olivier Jankovec, Director General του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI Europe), αναφέρθηκαν στις προοπτικές, στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο αεροπορικός κλάδος διεθνώς. Ακολούθησε η τοποθέτηση του CEOτης Fraport AG, Dr. Stefan Schulte, εκ μέρους της κοινοπραξίας FRAPORTAG-SLENTEL Ltd, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στην ιδιωτικοποίηση και τις προοπτικές των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων, σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό των υποδομών τους. 

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την προώθηση της Αθήνας, ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Γιάννης Παράσχης, έδωσε με την ευκαιρία του Συμποσίου μία πρώτη «γεύση» της νέας ευρηματικής καμπάνιας «Speak AΘenian. Bean AΘenian». Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, με την οποία θα προβληθεί διεθνώς η πόλη μας το 2016, θα παρουσιαστεί σύντομα από το ΔΑΑ και την Marketing Greece. 

Για το 3ο ACES – Athens, ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, δήλωσε: 

«Και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το καθιερωμένο Συμπόσιο «ACES – Athens», μια ιδρυτική πρωτοβουλία του αεροδρομίου της Αθήνας, αποτέλεσε την ευκαιρία να δημιουργηθεί μια ιδανική πλατφόρμα σύνθεσης και ανταλλαγής απόψεων στο πιο υψηλό επίπεδο.

undefined 

Ως οικοδεσπότες της διεθνούς αεροπορικής οικογένειας σε μια στιγμή ιδιαίτερα θετική για την εξέλιξη της κίνησης στην πόλη μας και στο αεροδρόμιο, αλλά και σε ένα τομέα ο οποίος διαρκώς μεταβάλλεται και πάντα παρακολουθεί τις ειδικότερες και τις ευρύτερες εξελίξεις, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συντελεστές και τους εκλεκτούς καλεσμένους του Συμποσίου, τονίζοντας τη σημασία της συνεχούς ενημέρωσης, του διαλόγου και της αλληλεγγύης.»

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο