Τα νέα των μελών μας

Aegean: Ξεκινά εκ νέου η διαδικασία ενοποίησης της Air India με το δίκτυο της Star Alliance

 

Στη συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα σήμερα στη Βιέννη, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των αερομεταφορέων μελών της Star Alliance αποφάσισαν ομόφωνα να ξεκινήσουν εκ νέου τη διαδικασία ενοποίησης με την Air India.

«Είναι πεποίθηση της Star Alliance εδώ και καιρό ότι λόγω της εξαιρετικής σημασίας της αγοράς αερομεταφορών της, η Ινδία πρέπει να εκπροσωπείται πλήρως στην Alliance,» δήλωσε ο Mark Schwab, Διευθύνων Σύμβουλος της Star Alliance. «Εντούτοις, οι μεγάλες αλλαγές που σημειώθηκαν στην εγχώρια αγορά τα τελευταία χρόνια δεν διευκόλυναν τη διαδικασία ενσωμάτωσης του αερομεταφορέα στο δίκτυο.»

«Η αγορά της Ινδίας εμφανίζει πλέον σημάδια σταθεροποίησης. Σήμερα, βλέπουμε μια Air India που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τη συγχώνευσή της με την Indian Airlines και οικοδομεί ένα νέο στόλο που αποτελεί τη βάση για ένα πολύ βελτιωμένο επίπεδο υπηρεσιών. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία ενοποίησης,» πρόσθεσε.

«Η σημερινή είναι μια ιστορική μέρα για την Air India. Η απόφαση επανεκκίνησης της διαδικασίας ενοποίησης με τη Star Alliance θα είναι αμοιβαία επωφελής και για τις δύο πλευρές. Είμαστε ευγνώμονες για τη θερμότητα, την υποστήριξη και την ενθάρρυνση που έδειξαν όλα τα μέλη της Alliance για αυτή την απόφαση», δήλωσε ο Rohit Nandan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Air India.

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Ινδίας είχε γίνει αρχικά δεκτός ως μελλοντικό μέλος της Star Alliance τον Δεκέμβριο του 2007, αλλά η διαδικασία ενοποίησης διακόπηκε τον Ιούλιο του 2011. Η αναβολή της ήταν μια κοινή απόφαση που έδωσε στην Air India τη δυνατότητα να εστιάσει στην ολοκλήρωση της συγχώνευσης με την Indian Airlines, χωρίς τους περισπασμούς που συνεπάγεται το έργο που απαιτείται για την πλήρη ενοποίησή της με το δίκτυο της Star Alliance.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο