Τα νέα των μελών μας

Aegean: Το ανώτατο Διοικητικό Συμβούλιο της Star Alliance εγκρίνει την ένταξη της Air India

 

Στη συνεδρίαση του Ανώτατου Διοικητικού Συμβουλίου της 23ης Ιουνίου 2014 που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, οι CEO των εταιρειών – μελών  του δικτύου της Star Alliance ενέκριναν ομόφωνα την ένταξη της Air India στον κατάλογο των μελών της, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στον εθνικό αερομεταφορέα της Ινδίας ώστε να γίνει η πρώτη αεροπορική εταιρεία της Ινδίας που προσχωρεί σε μια παγκόσμια συμμαχία αεροπορικών εταιρειών.

Οι ομάδες ένταξης της Air India, της Star Alliance και των αεροπορικών εταιρειών μελών της είναι επιφορτισμένες πλέον με το καθήκον της ολοκλήρωσης των τελευταίων απαραίτητων εργασιών που απαιτούνται προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η Air India είναι σε θέση να προσφέρει, από την 11η Ιουλίου και έπειτα, όλα τα οφέλη που η Star Alliance παρέχει στον επιβάτη.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο Jeffrey Goh, COO της Star Alliance, δήλωσε: «Ξεκινήσαμε εκ νέου τις διαδικασίες επανένταξης με την Air India τον Δεκέμβριο και ήδη, μόλις μισό χρόνο μετά, είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε την επίσημη ημερομηνία ένταξης. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους επιβάτες της Air India στο παγκόσμιο δίκτυό μας και να τους προσφέρουμε όλα τα οφέλη που είναι συνώνυμα με το όνομα της Συμμαχίας. Παράλληλα, μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι παρέχουμε στους επιβάτες μας βελτιωμένη πρόσβαση σε μια περιοχή που περιλαμβάνει την πέμπτη μεγαλύτερη εγχώρια αγορά αεροπορικών ταξιδίων σε παγκόσμιο επίπεδο.»

Ο Rohit Nandan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Air India, δήλωσε ότι «Η Air India εργάστηκε σκληρά για να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις ένταξης και σήμερα είμαστε ενθουσιασμένοι που μπαίνουμε στην οικογένεια της Star Alliance. Αποτελεί πράγματι τιμή και προνόμιο να είμαστε η πρώτη αεροπορική εταιρεία της Ινδίας που εντάσσεται στη συμμαχία. Προσμένουμε με ανυπομονησία να παρέχουμε , από την 11η Ιουλίου 2014, τα οφέλη και τα προνόμια που συνεπάγεται το όνομα της Star Alliance στους επιβάτες μας.»

Η Air India θα εμπλουτίσει το δίκτυο της Alliance με συνολικά 400 καθημερινές πτήσεις και 35 νέους προορισμούς στην Ινδία. Η μεγαλύτερη ανάπτυξη θα προέλθει από την εγχώρια αγορά της, η οποία επί του παρόντος εξυπηρετείται από 13 μέλη της Star Alliance τα οποία πραγματοποιούν πτήσεις σε 10 προορισμούς και διατηρούν μερίδιο αγοράς 13%. Η είσοδος της Air India όχι μόνο προσφέρει περισσότερα αεροδρόμια, αλλά αυξάνει και το μερίδιο αγοράς της Alliance στην Ινδία στο 30%. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι επιβάτες θα επωφεληθούν περεταίρω από την ύπαρξη περισσότερων επιλογών σχετικά με τις διαδρομές που συνδέουν τη Βόρειο Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία μέσω της ινδικής υποηπείρου. Συνολικά, το δίκτυο της Star Alliance διευρύνεται σε 27 αεροπορικές εταιρείες μέλη, προσφέροντας πάνω από 18.500 καθημερινές πτήσεις που εξυπηρετούν 1.316 προορισμούς σε 192 χώρες.

Αμοιβαία οφέλη για τους επιβάτες συχνών πτήσεων μεταξύ του προγράμματος Flying Returns της Air India και των προγραμμάτων των αεροπορικών εταιρειών μελών της Star Alliance, θα τεθούν επίσης σε ισχύ την 11η Ιουλίου 2014. Αυτό θα παρέχει στους πελάτες περισσότερες επιλογές κέρδους και εξαργύρωσης, αναβάθμισης και απόκτησης του status Star Alliance Gold.

Οι πελάτες με status Star Alliance Gold έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από 1.000 πολυτελείς αίθουσες αναμονής σε όλο το παγκόσμιο δίκτυο, μπορούν να πραγματοποιήσουν check-in σε ειδικά γκισέ, έχουν περισσότερα κιλά αποσκευών, ενώ απολαμβάνουν προτεραιότητα κατά την επιβίβαση και την παράδοση των αποσκευών. Όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα θα παρέχονται πλέον και από την Air India.

 Σχετικά με την Air India:

Η Air India καταλαμβάνει μια ιδιαίτερη θέση στον παγκόσμιο και στον ινδικό χάρτη των αεροπορικών ταξιδίων.  Υπήρξε πρωτοπόρος στον κλάδο και στην Ινδία και το όνομά της είναι συνώνυμο της πολιτικής αεροπορίας.  Η Air India δεν είναι μια απλή αεροπορική εταιρεία που μεταφέρει επιβάτες, αποσκευές και φορτίο.  Είναι ένας πολυσύνθετος οργανισμός.  Η αεροπορική υποδομή που έχει οικοδομήσει με την πάροδο του χρόνου αποτελεί αδιάψευστο τεκμήριο της συνεισφοράς της.  Εκτός του ότι εξυπηρετεί το σύνολο του στόλου της in-house με τις δικές της μηχανολογικές εγκαταστάσεις, η Air India αναλαμβάνει επίσης την παροχή υπηρεσιών εξυπηρέτησης εδάφους για λογαριασμό αρκετών αερογραμμών σε πολλές πόλεις της Ινδίας.

Η Air India έχει γίνει πλέον ένας παγκόσμιος γίγαντας των αερομεταφορών με ένα δίκτυο 33 προορισμών σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Καναδά, Άπω Ανατολή και Νοτιοανατολική Ασία, καθώς και στις χώρες του Κόλπου. Το εγχώριο δίκτυο του αερομεταφορέα καλύπτει 50 προορισμούς, συμπεριλαμβάνοντας μακρινούς προορισμούς του βορειοανατολικού τμήματός της, και τους προορισμούς Ladakh, Andaman και τις νήσους Nicobar. Η Air India διαθέτει, σήμερα, έναν από τους νεότερους και υπερσύγχρονους στόλους, που περιλαμβάνουν σκάφη με πλατιές ατράκτους όπως τα Boeing B777,B747, Airbus A330, πρόσφατη προσθήκη, το B787 Dreamliner, και σκάφη με στενές ατράκτους, όπως τα Airbus A321, A320 και A319.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο