Τα νέα των μελών μας

Aegean: STAR ALLIANCE – Η Αvianca Brasil αποχωρεί από τη STAR ALLIANCE

undefined

 

Η βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία Ocean Air Linhas Aéreas S/A, με έδρα το Σάο Πάολο, η οποία δραστηριοποιούταν στο παρελθόν υπό την ονομασία Avianca Brasil, αποχωρεί επίσημα από τη Star Alliance, από 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Η αποχώρηση της Ocean Air πραγματοποιείται μετά από πολύμηνη προστασία σε καθεστώς πτώχευσης και ακολουθεί την ανάκληση του Πιστοποιητικού Αερομεταφορέα (AOC) που κατείχε από τη ρυθμιστική αρχή ANAC της Βραζιλίας.

Το δίκτυο της Star Alliance διατηρεί σημαντική και μακροχρόνια παρουσία στην αγορά της Βραζιλίας ήδη από την ίδρυση της συμμαχίας το 1997.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, η Star Alliance θα αριθμεί πλέον 27 εταιρείες-μέλη.

Ο κ. Jeffrey Goh, Διευθύνων Σύμβουλος της Star Alliance, δήλωσε: «Από το 2015, όταν και έγινε μέλος της Star Alliance, η Avianca Brasil συνέβαλε σημαντικά στην πελατοκεντρική πρόταση της Συμμαχίας στην βραζιλιάνικη αγορά, και λυπούμαστε για αυτή την ατυχή εξέλιξη».

«Θα ήθελα να τονίσω ότι η αποχώρηση της Avianca Brasil δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο την ιδιότητα μέλους της Avianca S.A., του αξιόλογου αυτού μέλους μας που εδρεύει στη Μπογκοτά της Κολομβίας και θα συνεχίζει να συνεισφέρει σημαντικά στη Star Alliance, στην περιοχή της Νότιας Αμερικής».

Έντεκα από τις αεροπορικές εταιρείες-μέλη της StarAllianceπροσφέρουν απευθείας δρομολόγια από και προς τη Βραζιλία: Air Canada, Avianca, Air China, Copa Airlines, Ethiopian Airlines, Lufthansa, SWISS, South African Airways, TAP AirPortugal, Turkish Airlinesκαι United.

Συνολικά, οι αεροπορικές εταιρείες-μέλη της StarAlliance εκτελούν 588 εβδομαδιαίες πτήσεις από 11 σημεία στο εσωτερικό της Βραζιλίας προς 17 κόμβους της Star Alliance, προσφέροντας συνδέσεις με 738 περαιτέρω διεθνείς προορισμούς, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική συμμαχία.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο