Τα νέα των μελών μας

Aegean: Ο όμιλος της LUFTHANSA είναι ο πρώτος που θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα “Star Alliance Biometrics” ανοίγοντας τον δρόμο για μια ανέπαφη εμπειρία για τον επιβάτη στα αεροδρόμια

 

undefined

 

Η Star Alliance, η μεγαλύτερη αεροπορική συμμαχία στον κόσμο, ολοκλήρωσε την ανάπτυξη μιας διαλειτουργικής πλατφόρμας βιομετρικής ταυτότητας και ταυτοποίησης, η οποία θα βελτιώσει σημαντικά την ταξιδιωτική εμπειρία για τους επιβάτες των προγραμμάτων τακτικών πτήσεων των αεροπορικών εταιρειών της Star Alliance.

Η πλατφόρμα Star Alliance Biometrics προάγει το όραμα των αεροπορικών εταιρειών της Star Alliance να προσφέρουν στους επιβάτες μια ενιαία και απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία, ενισχύοντας παράλληλα την αξία της πιστότητας στο ταξιδιωτικό της οικοσύστημα.

Οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa (LHG), η Lufthansa (ιδρυτικό μέλος της Star Alliance) και η SWISS, θα είναι οι πρώτες αεροπορικές εταιρείες που θα χρησιμοποιούν την υπηρεσία Star Alliance Biometrics για επιλεγμένες πτήσεις από τον Νοέμβριο, και για το σκοπό αυτό, ειδική υποδομή εγκαθίσταται στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, επιδιώκοντας να διασφαλίσει λειτουργικά οφέλη και για τις δύο τοποθεσίες.

Τα μέλη του προγράμματος τακτικών επιβατών Miles & More της Lufthansa και της SWISS που επιλέγουν την προαιρετική υπηρεσία της βιομετρικής ταυτοποίησης, θα μπορούν να περνούν από τις πύλες ελέγχου ασφαλείας και τις πύλες επιβίβασης ανέπαφα, πρακτική που αποτελεί ένα σημαντικό μέτρο ασφάλειας υγείας και υγιεινής στην εποχή του COVID-19.

Σε συμμόρφωση με την απαίτηση υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου, δεν απαιτείται αφαίρεση της μάσκας για τον έλεγχο βιομετρικών στοιχείων. Η διαδικασία ταυτοποίησης λειτουργεί για επιβάτες που φορούν μάσκες.

Η υπηρεσία Star Alliance Biometrics έχει δημιουργηθεί με βάση το λογισμικό της πλατφόρμας διαχείρισης ταυτότητας και βιομετρικών στοιχείων NEC I: Delight της NEC Corporation. Αυτή η ασφαλής υπηρεσία διατίθεται χωρίς κόστος σε επιβάτες του προγράμματος Miles & More που έχουν συναινέσει στην κοινοποίηση των βιομετρικών δεδομένων τους στους εμπλεκόμενους φορείς της επιλογής τους, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Πώς λειτουργεί η διαδικασία εγγραφής;

Από την πρώτη κιόλας στιγμή εφαρμογής της υπηρεσίας, και ακολουθώντας μερικά εύκολα βήματα στο κινητό τους μέσω ενός συνδέσμου στην εφαρμογή Lufthansa.app, οι επιβάτες Miles & More θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στην υπηρεσία Star Alliance Biometrics.  Οι επιβάτες που εγγράφονται καλούνται να τραβήξουν μια selfie, να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους με το διαβατήριό τους και να επιλέξουν τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια για τα οποία θέλουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία. 

Εγγράφεστε μία φορά, χρησιμοποιείτε απεριόριστα

Οι επιβάτες χρειάζεται να εγγραφούν μόνο μία φορά και έπειτα μπορούν να χρησιμοποιούν τα βιομετρικά τους δεδομένα απεριόριστα, στα συνδεδεμένα σημεία επαφής οποιουδήποτε συμμετέχοντος αεροδρομίου, όποτε ταξιδεύουν με αεροπορική εταιρεία μέλος της Star Alliance που χρησιμοποιεί την υπηρεσία Star Alliance Biometrics.

Προστασία και ασφάλεια δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα, όπως η φωτογραφία και άλλα στοιχεία ταυτοποίησης, κρυπτογραφούνται και αποθηκεύονται με ασφάλεια στην πλατφόρμα. Ευθύς εξαρχής, το σύστημα έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Η αποθήκευση προσωπικών δεδομένων περιορίζεται στο ελάχιστο – για παράδειγμα, δεν αποθηκεύονται ονόματα επιβατών.

Μπορείτε να βρείτε μια λίστα με συχνές ερωτήσεις ΕΔΩ

undefined

Ο κ. Jeffrey Goh, Διευθύνων Σύμβουλος της Star Alliance δηλώνει: «Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που το ιδρυτικό μας μέλος, η Lufthansa, είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που θα εφαρμόσει τη λύση Star Alliance Biometrics και στα δύο αεροδρόμια Φρανκφούρτης και Μονάχου. Πρόκειται για μια πελατοκεντρική λύση που ενισχύει ακόμη περισσότερο τα διαπιστευτήριά μας στην καινοτομία, και ιδίως την ικανότητα υποστήριξης πολλαπλών αερογραμμών και πολλαπλών αεροδρομίων. Και αυτό, γιατί ενώ προσφέρει μια απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία των επιβατών, είναι επίσης μια κρίσιμη εξέλιξη που προσπαθεί να εκπληρώσει  την προσδοκία των επιβατών για μια ακόμη πιο ανέπαφη και υγειονομικά ασφαλής εμπειρία. Η Star Alliance Biometrics αποτελεί βασικό μέρος της στρατηγικής μας να είμαστε η πιο προηγμένη παγκόσμια συμμαχία αεροπορικών εταιρειών από ψηφιακής άποψης.»

Η κ.Christina Foerster, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Customer, IT & Corporate Responsibility, δηλώνει: «Το θέμα των βιομετρικών δεδομένων θα γίνεται όλο και πιο σημαντικό στα ταξίδια του μέλλοντος. Ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τέτοιες ανέπαφες διαδικασίες στο αεροδρόμιο αποτελούν μεγάλο πλεονέκτημα. Στον Όμιλο Lufthansa, η βιομετρική τεχνολογία και οι συναφείς λύσεις θα διασφαλίζουν ολοένα και πιο απλοποιημένες και αποδοτικότερες διαδικασίες στα αεροδρόμια, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά την ταξιδιωτική εμπειρία των επιβατών μας. Είμαι πολύ χαρούμενη που με την υπηρεσία Star Alliance Biometrics θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους ενδιαφερόμενους τακτικούς επιβάτες μας βιομετρικά σημεία ελέγχου ασφάλειας και επιβίβασης μέσω αναγνώρισης προσώπου στους κόμβους της Φρανκφούρτης και του Μονάχου από το Νοέμβριο. Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για μας.»

«Η βελτιστοποίηση των διαδικασιών κατά την ταξιδιωτική εμπειρία των επιβατών είναι η πρώτη μας προτεραιότητα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και οι βιομετρικές διαδικασίες προσφέρουν στους επιβάτες μας πολλά πλεονεκτήματα. Η Star Alliance Biometrics δημιουργεί τώρα ένα αποτελεσματικότερο και ανέπαφο (κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στη σημερινή εποχή) ταξίδι επιβατών, το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια, περισσότερη άνεση και λιγότερο χρόνο αναμονής. Είμαστε περήφανοι που είμαστε ένα από τα πρώτα αεροδρόμια παγκοσμίως που θα προσφέρουν αυτήν την πρωτοποριακή τεχνολογία κατά τον έλεγχο επιβίβασης επιβατών και στις μεμονωμένες πύλες στον Τερματικό σταθμό 1 – Περιοχή Α, μαζί με τους πιο σημαντικούς επιβάτες μας, τη Star Alliance και τη Lufthansa. Εντός των επόμενων εβδομάδων και μηνών θα επεκτείνουμε σταδιακά το φάσμα και σε νέα σημεία επεξεργασίας, όπως τα σημεία παράδοσης αποσκευών», λέει ο Δρ. Pierre Dominique Prümm, ΜέλοςτουΔιοικητικούΣυμβουλίου, Aviation and Infrastructure, της Fraport AG.

«Η υπηρεσία της βιομετρικής ταυτοποίησης μας προσφέρει την ευκαιρία να επιταχύνουμε και να απλουστεύσουμε περαιτέρω τις διαδικασίες στο αεροδρόμιο του Μονάχου προς όφελος των ταξιδιωτών», δηλώνει ο Jost Lammers, Διευθύνων Σύμβουλος του Αεροδρομίου του Μονάχου. «Αυτό όχι μόνο αυξάνει την άνεση των επιβατών, αλλά και τα πρότυπα υγιεινής και την προστασία της υγείας, χάρη στην ανέπαφη διαδικασίας. Με τον τρόπο αυτό, εκπληρώνουμε για ακόμη μια φορά την υπόσχεσή μας για ποιότητα ως το μοναδικό αεροδρόμιο 5 αστέρων στην Ευρώπη.»

#StarAllianceBiometrics #TravelTouchless

Σχετικά με τη Star Alliance

Το δίκτυο της Star Alliance ιδρύθηκε το 1997 ως η πρώτη πραγματικά παγκόσμια αεροπορική συμμαχία που προσφέρει παγκόσμια εμβέλεια, αναγνώριση και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση στον διεθνή ταξιδιώτη. Μέλη της είναι οι αεροπορικές εταιρείες: Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Air Portugal, THAI, Turkish Airlines και United. Συνολικά, το δίκτυο της Star Alliance προσφέρει περισσότερες από 19.000 καθημερινές πτήσεις σε πάνω από 1.300 αεροδρόμια σε 195 χώρες, με επιπλέον πτήσεις που προσφέρουν οι Συνεργαζόμενες Αερογραμμές Διασύνδεσης της Star Alliance, Juneyao Airlines και THAI Smile Airways.

Σχετικά με τον Όμιλο Lufthansa

Ο Όμιλος Lufthansa είναι ο μεγαλύτερος αεροπορικός όμιλος στον κόσμο όσον αφορά τον κύκλο εργασιών καθώς και ένας από τους κορυφαίους ομίλους αεροπορικών εταιρειών στον κόσμο. Οι εταιρείες του Ομίλου Lufthansa προασπίζονται και προάγουν την ασφάλεια, την ποιότητα, την αξιοπιστία και την καινοτομία. Ο Όμιλος προσπαθεί να είναι η «πρώτη επιλογή στην αεροπορία» για τους επιβάτες, τους υπαλλήλους, τους μετόχους και τους συνεργάτες του.

Σχετικά με τη Fraport AG και το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον αεροπορικό κλάδο παγκοσμίως, η Fraport AG προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λειτουργικών και διαχειριστικών λύσεων που βασίζονται σε περισσότερα από 95 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της αεροπορίας. Το χαρτοφυλάκιο εταιρειών της Fraport εκτείνεται σε τέσσερις ηπείρους με δραστηριότητες σε 31 αεροδρόμια παγκοσμίως. Στην έδρα της, στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης (FRA), η Fraport καλωσόρισε το 2019 περισσότερους από 70,5 εκατομμύρια επιβάτες και διακίνησε 2,1 εκατομμύρια μετρικούς τόνους φορτίου (αεροπορική μεταφορά και αποστολή). Στη Δήλωση Αποστολής της, η Fraport δίνει έμφαση στους επιβάτες της. Η δέσμευση του Ομίλου να διασφαλίζει ένα «καλό ταξίδι» σε όλους τους επιβάτες και τους ταξιδιώτες αντικατοπτρίζεται επίσης στο εταιρικό σύνθημά του: «Καλό ταξίδι! Κάνουμε την ευχή πραγματικότητα». Αυτό ισχύει για όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και υπηρεσίες της Fraport στον μεγαλύτερο αεροπορικό κόμβο της Γερμανίας στη Φρανκφούρτη και τα αεροδρόμια του Ομίλου παγκοσμίως. 

Σχετικά με το αεροδρόμιο του Μονάχου 

Η Flughafen München GmbH (FMG) ιδρύθηκε το 1949 και λειτουργεί το αεροδρόμιο του Μονάχου, το οποίο άνοιξε στην τρέχουσα τοποθεσία του στις 17 Μαΐου 1992. Οι μέτοχοι της FMG είναι το Ελεύθερο Κράτος της Βαυαρίας με 51%, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας με 26% και ο Δήμος του Μονάχου με 23%. Με 22 θυγατρικές και συνδεδεμένες εταιρείες, η FMG απασχολεί περίπου 10.000 άτομα σε ολόκληρο τον Όμιλο. Το αεροδρόμιο του Μονάχου αποτελεί επίσης έναν από τους μεγαλύτερους χώρους εργασίας στη Βαυαρία με συνολικά περισσότερους από 38.000 υπαλλήλους σε περίπου 520 εταιρείες. Σε λίγα μόλις χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του, το αεροδρόμιο του Μονάχου εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους κόμβους αεροπορικών μεταφορών και εδραιώθηκε σταθερά μεταξύ των δέκα πιο πολυσύχναστων αεροδρομίων της Ευρώπης. Το αεροδρόμιο του Μονάχου προσφέρει ελκυστικές συνδέσεις πτήσεων προς προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Το 2019, η πύλη της Βαυαρίας προς τον κόσμο υποστήριξε περίπου 417.000 πτήσεις με 47,9 εκατομμύρια επιβάτες. Η πύλη της Βαυαρίας προς τον κόσμο είναι το πρώτο – και μέχρι στιγμής μοναδικό αεροδρόμιο – στην Ευρώπη, στο οποίο απονεμήθηκε η σφραγίδα ποιότητας αεροδρομίου 5 αστέρων από το διάσημο Ινστιτούτο Skytrax του Λονδίνου. 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με:

 undefined

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο