Τα νέα των μελών μας

Aegean: Νέο Δρομολόγιο της AEGEAN AIRLINES προς το ABU DHABI και έναρξη πτήσεων κοινού κωδικού με την ETIHAD AIRWAYS

 

Η εταιρεία Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (HAE) υπέγραψε συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού (code share) με την Aegean Airlines, τη μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, η Aegean Airlines από τις 30 Μαρτίου 2014, θα πραγματοποιεί τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις από Αθήνα προς Abu Dhabi, ενώ η χρήση των κωδικών πτήσεων της Etihad Airways, σε πτήσεις της Aegean Airlines, τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών. Οι νέες πτήσεις της Aegean Airlines από Αθήνα προς Abu Dhabi θα εκτελούνται με αεροσκάφος τύπου Airbus 320, χωρητικότητας 168 θέσεων.

Η Etihad Airways, θα τοποθετήσει τους κωδικούς πτήσεων της, σε εκτός Αθήνας πτήσεις προς 16 ελληνικούς προορισμούς, καθώς και σε δέκα επιπλέον πόλεις της Ευρώπης της Aegean Airlines.

Σε αντάλλαγμα, η Aegean Airlines θα προσφέρει νέες πτήσεις κοινού κωδικού μεταξύ της Αθήνας και επτά προορισμών στην περιοχή του κόλπου, στην Αυστραλία και τη Νότια Αφρική.

Ο κ.Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Airlines, δήλωσε: «Από τη συνεργασία με την Etihad Airways, η Aegean Airlines αποκτάει πρόσβαση στην περιοχή του κόλπου και στη Νότια Αφρική, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι ευκαιρίες σύνδεσης με την Αυστραλία. Συμπληρωματικά, η Aegean Airlines θα προσελκύσει στο δίκτυό της το επιβατικό κοινό της  Etihad και θα ενισχύσει την πρόσβαση από και προς την Ελλάδα, μέσω του Abu Dhabi.

Η συνδυαστική πρόταση προς τους επιβάτες που ταξιδεύουν τόσο για επαγγελματικούς όσο και για τουριστικούς λόγους, ποτέ δεν υπήρξε τόσο ισχυρή. Η επιβραβευμένη ποιοτική εξυπηρέτηση τόσο της Aegean Airlines όσο και της Etihad Airways εγγυώνται την καλύτερη πιθανή ταξιδιωτική εμπειρία.

Είμαι αισιόδοξος πως ο ελληνικός τουρισμός, καθώς και οι επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από τη συγκεκριμένη ανάπτυξη, όπως επίσης και το Abu Dhabi, που είναι η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά και ένας από τους σημαντικότερους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς.»

 Ο κ.James Hogan,  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways  δήλωσε:

« Τον Ιούνιο του 2009 ξεκινήσαμε  να πραγματοποιούμε καθημερινές πτήσεις από το Abu Dhabi προς την Αθήνα και έκτοτε, η ζήτηση για ενίσχυση του δικτύου έχει αυξηθεί σημαντικά.

 Οι νέες πτήσεις της Aegean Airlines από την Αθήνα προς το Abu Dhabi, θα ενισχύσουν το ήδη υπάρχον καθημερινό πρόγραμμα της Etihad Airways ανάμεσα στις δύο πόλεις, καθώς και τα δρομολόγια μεταξύ της Ελλάδας και του υπόλοιπου παγκόσμιου δικτύου μας.

Οι προτάσεις του επιβατικού κοινού θα ενδυναμωθούν σύντομα, καθώς θα τοποθετήσουμε τον κωδικό μας σε πτήσεις της Aegean Airlines προς διάσημους ελληνικούς προορισμούς διακοπών.

Oι προορισμοί αυτοί, περιλαμβάνουν την Αλεξανδρούπολη, τα Χανιά, τη Χίο, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, την Καβάλα, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα, την Κω, τη Λήμνο, τη Μύκονο, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο, τη Σάμο, τη Σαντορίνη και τη Θεσσαλονίκη.

Οι πτήσεις αυτές θα έχουν αντίκτυπο όχι μόνο στο επαγγελματικό και τουριστικό επιβατικό κοινό από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την ευρύτερη περιοχή του κόλπου, αλλά εξίσου και στους ταξιδιώτες από μακρινούς προορισμούς, συμπεριλαμβάνοντας και την Ελληνική διασπορά στην Αυστραλία και τη Νότια Αφρική.»

Οι προορισμοί της Aegean Airlines οι οποίοι θα εκτελούνται με αριθμό πτήσης της Etihad Airways περιλαμβάνουν τη Βιέννη, την Πράγα, τη Ρώμη, τη Βενετία, τη Βαρσοβία, το Βουκουρέστι, τη Μαδρίτη, τα Τίρανα, τη Σόφια και τη Λάρνακα.

Μελλοντικά, η Aegean Airlines, σκοπεύει να τοποθετήσει τους κωδικούς πτήσεών της, στις πτήσεις της Etihad Airways από το Abu Dhabi προς την Αθήνα, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Γιοχάνεσμπουργκ, τη Μελβούρνη, το Περθ και το Σύδνεϋ.

Οι νέες πτήσεις από Abu-Dhabi προς Αθήνα, είναι ήδη διαθέσιμες προς κράτηση από τις ιστοσελίδες των εταιριών, από τα κέντρα επικοινωνίας της Etihad Airways καθώς και μέσω των ταξιδιωτικών πρακτορείων, ενώ οι προορισμοί κοινού κωδικού θα είναι σύντομα διαθέσιμοι και κατόπιν έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές.

Συνδυασμένο πρόγραμμα πτήσεων Αμπού Ντάμπι-Αθήνα

Από

Προς

Ώρα αναχώρησης

Ώρα άφιξης

Ημέρες

Τύπος Αεροσκάφους

Εταιρεία

AUH

ATH

09:30

12:55

Καθημερινά

A320

Etihad

ATH

AUH

13:55

20:25

Καθημερινά

A320

Etihad

AUH

ATH

02:00

06:00

Δευ,Τρι, Πεμ, Σαβ

A320

Aegean

ATH

AUH

19:00

00:30 + 1

Δευ,Τετ, Παρ, Κυρ

A320

Aegean

Εμφάνιση του θερινού προγράμματος για το έτος 2014 , με τοπικές ώρες

Αναφορικά με την AegeanAirlines

Η AEGEAN, η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία και μέλος της Star Alliance, αναμένεται να εξυπηρετήσει 6.5 εκατ. επιβάτες κατά το έτος 2013. Επιπλέον, 2 εκατ. επιβάτες αναμένεται να μεταφερθούν από την Olympic Air, θυγατρική εταιρεία της AEGEAN από τον Οκτώβριο του 2013. Η AEGEAN, έχει επενδύσει εδώ και χρόνια στην ενδυνάμωση της παρουσίας της στο εξωτερικό και στην υποστήριξη του τουρισμού στην Ελλάδα, τόσο από στην Αθήνα, όσο και από τα περιφερειακά αεροδρόμια. Ο στόλος της AEGEAN αποτελείται από 30 αεροσκάφη τύπου Airbus 320, με μέσο όρο 4,5  χρόνια, ενώ η εταιρεία Olympic Air επιχειρεί με 14 αεροσκάφη τύπου Bombardier Q. Το συνδυασμένο δίκτυο των δύο εταιρειών κατά το 2014 θα ξεπεράσει τους 205 προορισμούς προς το εξωτερικό και τους 45 προορισμούς προς το εσωτερικό δίκτυο. Κατά το 2013, η AEGEAN βραβεύτηκε ως η «Καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη» σε έρευνα που έγινε από τα SKYTRAX 2013 World Airline Awards σε περισσότερους από 18 εκατ. επιβάτες . Είναι η τέταρτη φορά που η AEGEAN λαμβάνει αυτή τη διάκριση , ενώ οι προηγούμενες είχαν δοθεί τα έτη 2009, 2011 και 2012. Στα 14 έτη ιστορίας της, η AEGEAN έχει επιπλέον λάβει έξι βραβεία από τον ERA (European Regions Airline Association). 

 Αναφορικά με την EtihadAirways

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων,  ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2003 και κατά το έτος 2012 μετέφερε 10.3 εκατ. επιβάτες. Από τον κεντρικό σταθμό της στο Διεθνές αεροδρόμιο του Abu Dhabi, η εταιρεία Etihad Airways προσφέρει στους επιβάτες της 97 πτήσεις προς τη Μέση Ανατολή, την Αφρική , την Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία και την Αμερική, έχοντας στην κατοχή της στόλο που αποτελείται από 87 αεροσκάφη Airbus, ενώ υπό παραγγελία βρίσκονται πάνω από 220 αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένων  71 αεροσκαφών Boeing 787 Dreamliners, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s, και 10 Airbus A380s. Η Etihad Airways, κατέχει επενδυτικά κεφάλαια στην Αirberlin, στην Air Seychelles, στη Virgin Australia, στην Aer Lingus και στη Jet Airways. Η Etihad Airways σκοπεύει να προωθήσει  μια νέα αεροπορική εταιρεία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, την Etihad Regional, έχοντας λάβει ένα μερίδιο 33.3% των μετοχών του Ελβετικού αερομεταφορέα, Darwin Airlines. Η απόφαση τελεί υπό έγκριση. Επιπλέον, θα αποκτήσει ποσοστό 49% των μετοχών της Air Serbia από τον Ιανουάριο του 2014. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο