Τα νέα των μελών μας

Aegean Airlines: Αύξηση 23% στην κίνηση εξωτερικού της AEGEAN τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2013

aegeanΑύξηση 23% παρουσίασε η AEGEAN στο δίκτυο εξωτερικού το διάστημα Μαΐου – Ιουνίου 2013, το πρώτο δίμηνο της τουριστικής περιόδου, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012, μεταφέροντας συνολικά 814.546 επιβάτες.

Η αύξηση είναι αποτέλεσμα των κινήσεων που πραγματοποιεί η εταιρεία για επέκταση του δικτύου της στο εξωτερικό με 32 νέα δρομολόγια, αλλά και της περαιτέρω ανάπτυξης της δραστηριότητάς της από τις βάσεις που διατηρεί τόσο στην Αθήνα όσο και στα κύρια περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Πιο αναλυτικά, σημαντική ανάπτυξη στην επιβατική κίνηση εξωτερικού κατά το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου 2013 παρουσίασαν οι κύριες βάσεις με σημαντικό αριθμό αεροσκαφών ανά βάση, δηλ. της Αθήνας (15%), της Θεσσαλονίκης (23%), του Ηρακλείου (34%) και της Ρόδου (40%), όσο και οι βάσεις ενός αεροσκάφους όπως της  Κέρκυρας (19%), της Κω (νέα βάση 155%) και της Καλαμάτας (νέα βάση 274%), περιοχές από τις οποίες η εταιρεία παρουσίασε αυξημένη δραστηριότητα σε νέους προορισμούς.

 aegean

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία της εταιρείας στις κύριες αγορές της Γερμανίας, Γαλλίας, Ρωσίας, Ισραήλ και Βελγίου, ενισχύθηκε με επιπλέον πτήσεις από τις βάσεις της στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Κως, Καλαμάτα), καθώς και ότι το 2013 η AEGEAN εγκαινίασε 32 νέα δρομολόγια και πτήσεις προς 11 νέους προορισμούς: Γενεύη, Manchester, Λυών, Στοκχόλμη, Κίεβο, Μπακού, Βερολίνο, Νυρεμβέργη, Αννόβερο, Βαρσοβία, Stansted Λονδίνου.Το 2013 η AEGEAN πραγματοποιεί συνολικά 160 δρομολόγια εξωτερικού, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χρονιά.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean, δήλωσε σχετικά: «Η μεταστροφή του κλίματος για την Ελλάδα, η αναγνώριση της ποιότητας της εταιρείας, τα νέα δρομολόγια τόσο από την Αθήνα όσο και από την περιφέρεια, δίνουν μία ισχυρή θετική δυναμική στο διεθνές δίκτυό μας για την φετινή χρονιά. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό τουρισμό. Στο εσωτερικό η ζήτηση παραμένει πτωτική και προσπαθούμε να την στηρίξουμε με ολοένα χαμηλότερους ναύλους».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση από τον ΣΕΤΕ
συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.
Μετάβαση στο περιεχόμενο