Τα νέα των μελών μας

Aegean Airlines: Αύξηση 22% στην κίνηση εξωτερικού την καλοκαιρινή περίοδο Μαΐου – Ιουλίου 2013

undefined

 

Συνεχίζεται η θετική δυναμική της επιβατικής κίνησης του καλοκαιριού για την AEGEAN, σημειώνοντας αύξηση +22% στην κίνηση εξωτερικού και μεταφέροντας συνολικά 1,3 εκατ. επιβάτες το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου 2013, 235 χιλ. περισσότερους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

Η θετική τάση συνεχίστηκε το μήνα Ιούλιο, οπότε και η κίνηση εξωτερικού παρουσίασε αύξηση + 19% σε 508 χιλ. επιβάτες.

Η εξέλιξη αυτή, είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής της AEGΕΑΝ να επενδύσει στην ανάπτυξη του δικτύου της, με 11 νέους προορισμούς και με επιπλέον δρομολόγια εξωτερικού τόσο από την Αθήνα όσο και από την περιφέρεια.  

Αναλυτικότερα, ιδιαίτερα θετικό είναι το αποτέλεσμα για την τουριστική κίνηση της Αθήνας, όπου παρατηρείται αντιστροφή της αρνητικής τάσης του 2012, παρουσιάζοντας αύξηση της κίνησης εξωτερικού κατά 15%.  Σημαντική όμως είναι και η περαιτέρω ενίσχυση της θετικής τάσης των άλλων κυρίων βάσεων από τις οποίες επιχειρούν τουλάχιστον 3 αεροσκάφη, και συγκεκριμένα της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και της Ρόδου όπου παρουσιάστηκε αύξηση μεταξύ 19%-41%, ενισχύοντας τη θετική πορεία της τελευταίας τριετίας.

Θετική είναι και η πορεία των μικρότερων βάσεων (Κέρκυρα, Κως και Καλαμάτα), από τις οποίες επιχειρεί σε κάθε μία από 1 αεροσκάφος, σημειώνοντας συνολική αύξηση της κίνησης εξωτερικού κατά +58%.  

Είναι η πρώτη φορά,  που Ελληνικός αερομεταφορέας προσφέρει 120 απευθείας δρομολόγια εξωτερικού από την Αθήνα και την περιφέρεια.   

aegean

Ο κος Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, δήλωσε σχετικά: «Η δυναμική πορεία της κίνησης εξωτερικού το φετινό καλοκαίρι δημιουργεί βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη το 2014. Οι συνέργειες και οι οικονομίες κλίμακας που θα προκύψουν από την εξαγορά της Olympic Air όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διασφαλίζουν και επιταχύνουν τη δυναμική μας για το μέλλον. Η παρουσίαση του νέου προγράμματος δρομολογίων της AEGEAN για το 2014 θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο