Τα νέα των μελών μας

αcos cosmetics: [comfort zone ] Ίδρυση της Συμμαχίας Ομορφιάς B Corp: Μια Συμμαχία με Θετική Επίδραση στον Κόσμο της Ομορφιάς

 

undefined

 

Η [ comfort zone ], παραγωγός καινοτόμων και βιώσιμων προϊόντων ομορφιάς για Spa, είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της B Corp Beauty Coalition, που στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών προς πιο βιώσιμες επιλογές. 

● 26 εταιρείες με πιστοποίηση Corp από τη διεθνή βιομηχανία της ομορφιάς έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για τη βελτίωση των προτύπων βιωσιμότητας και είναι έτοιμες να υποδεχτούν άλλες εταιρείες Corps που θα ήθελαν να συμβάλουν 

● Ο όμιλος Davines, ένας ιταλικός όμιλος που ειδικεύεται στα επαγγελματικά καλλυντικά, είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη αυτής της συμμαχίας 

● Το 2022, η συμμαχία θα ασχοληθεί με τα ακόλουθα βασικά ζητήματα: Προμήθεια και βιωσιμότητα συστατικών. Ανάπτυξη κυκλικής και αναγεννητικής αλυσίδας εφοδιασμού. Δημιουργία πιο βιώσιμων συσκευασιών

Τέλος Ιανουαρίου 2022 – 26 πιστοποιημένες Corporations από οκτώ χώρες και τρεις ηπείρους δημιούργησαν την Corp Beauty Coalition, μία νέα συμμαχία που στοχεύει στην προώθηση συστηματικών αλλαγών στον κλάδο της ομορφιάς, βελτιώνοντας τα πρότυπα βιωσιμότητάς της μέσω συλλογικής δράσης.

Αποστολή της συμμαχίας είναι να επιτρέψει να υπάρχει μεγαλύτερη συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εταιρειών, να εντοπίσει και να μοιραστεί τα καλύτερα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα και να ευαισθητοποιήσει τους καταναλωτές για τη συσχέτιση της ομορφιάς με την υπευθυνότητα. 

undefined

Η B Corp Beauty Coalition θέλει επίσης να βοηθήσει τους πελάτες της βιομηχανίας ομορφιάς να κινηθούν προς πιο βιώσιμες καταναλωτικές επιλογές, επικοινωνώντας ένα νέο μοντέλο ομορφιάς beauty for good, το οποίο συνδέει την ομορφιά με μια μεγαλύτερη κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα. 

Εξηγεί ο Davide Bollati, πρόεδρος τoυ ομίλου Davines, που ανήκει η [ comfortzone ], ιδρυτικό μέλος της Corp Beauty Coalition: “Ως πιστοποιημένες Corp εταιρίες που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα κοινωνικού και περιβαλλοντικού αντίκτυπου, νιώθουμε όλο και περισσότερο άβολα με το κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα της βιομηχανίας ομορφιάς και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι αντίστοιχες μεμονωμένες προσπάθειές μας να επιτρέψουμε τη θετική αλλαγή, μπορούν να ενισχυθούν μέσω μιας εταιρικής σχέσης αμοιβαίας δέσμευσης. Έτσι, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μία συμμαχία για να αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις μας από κοινού και να προσφέρουμε ξεκάθαρα οφέλη στους πελάτες ομορφιάς, στις κοινότητες και στον πλανήτη που μοιραζόμαστε”. 

Για τον όμιλο Davines – του οποίου σήμα κατατεθέν είναι η δημιουργία υψηλής ποιότητας βιώσιμων προϊόντων που δημιουργούνται με βιοτεχνική προσέγγιση και αναπτύσσονται επιστημονικά με τη χρήση των πιο προηγμένων τεχνολογιών καλλυντικών – το να είναι ένας από τους υποστηρικτές της  B Corp Beauty Coalition, αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο για τη δέσμευση και των δύο εμπορικών σημάτων, Davines για την περιποίηση μαλλιών και [ comfortzone]one για την περιποίηση της επιδερμίδας, στη συνεχή τους προσπάθεια για όλο και πιο βιώσιμες επιλογές. 

“Συγκεκριμένα, δεσμευόμαστε να επενδύσουμε τον χρόνο και τις προσπάθειές μας για τη βελτίωση τεσσάρων βασικών ζητημάτων που επηρεάζουν όλους και τα πάντα: προμήθεια συστατικών και βιωσιμότητα, πιο πράσινα logistics, υπευθυνότητα στη συσκευασία, συνεπή και σαφή εξωτερικά μηνύματα που οι πελάτες μπορούν να κατανοήσουν και να εμπιστευτούν. Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και θα καλωσορίσουμε περισσότερες πιστοποιημένες B Corps για να προσθέσουν το ταλέντο και τη συμβολή τους, καθώς θα αποκτούμε δυναμική” προσθέτει ο Shaun Russell, ιδρυτής της Skandinavisk και συν-ιδρυτικό μέλος της B Corp Beauty Coalition. 

undefined

Για να διαβάσετε περισσότερα για την B Corp Beauty Coalition και τα μέλη της, επισκεφθείτε το: bcorpbeauty.org

Μάθετε περισσότερα για την acos cosmetics, επίσημο αντιπρόσωπο της [ comfortzone ] στην Ελλάδα: https://acos.gr/ 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο