Τα νέα των μελών μας

Achilleas Hotel: Με μεγάλη επιτυχία η 3η περιβαλλοντική δράση του Ξενοδοχείου Kalamaki Beach Resort!

 undefined

 

 

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 η 3η περιβαλλοντική δράση του Ξενοδοχείου Kalamaki Beach Resort στο Παλαιό Καλαμάκι Κορινθίας, όπου συμμετείχε και η διοίκηση του Ξενοδοχείου ACHILLEAS. Η πρωτοβουλία, που έγινε θεσμός, είχε στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, καθώς και τη μύηση στην ανακύκλωση ως τρόπο ζωής.

Πάνω από 150 συμμετέχοντες αγκάλιασαν τη δράση με ιδιαίτερη θέρμη και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, καθώς κατάφεραν να περισυλλέξουν γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια, αλουμινένια κουτάκια, γόπες, χαρτιά, καπάκια, γυαλιά, ακόμη και μπάζα, αφήνοντας την περιοχή πραγματικά καθαρή. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε συμβολική φύτευση μιας πιπεριάς στη δασική περιοχή, ώστε να γίνει η αρχή για μια μελλοντική δράση δενδροφύτευσης.   

Τη δράση στήριξαν επικοινωνιακά ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου, το ΙΕΚ «ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ», το Συνεργατικό Δίκτυο Τουρισμού «Experience Corinthia» και το Travel Media Group «GTP».

 undefined

Στην πρόσκληση του Ξενοδοχείου ανταποκρίθηκαν για ακόμη μια χρονιά, μεταξύ άλλων, Σύλλογοι και φορείς της περιοχής. Τη δράση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του ΕΟΣ Κορίνθου κ. Θεόδωρος Παναγουλόπουλος με μια πολύ δυναμική ομάδα – μέλη του Συλλόγου, ο εμπνευστής του ExperienceCorinthia, κ. Σταύρος Κεφάλας, ο Διευθυντής του ΙΕΚ «ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ» κ. Δημήτρης Σούκουλης, η Αντιπρόεδρος της «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΑΜΚΕ» κ. Εβελίνα Ποτήρη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κορινθίων κ. Ανδρέας Ζώγκος και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων κ. Σωτήρης Πέρρας.

Δυναμικό παρόν έδωσαν μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Ισθμίων, καθώς και από το Γυμνάσιο Ισθμίων, με πρωτεργάτη το Διευθυντή του Γυμνασίου κ. Μανώλη Παπαχριστοδούλου και καθηγητές του σχολείου. Συγκινητική ήταν η συμμετοχή στη δράση ενοίκων και προσωπικού από το Οικοτροφείο ΑΜΕΑ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΑΜΚΕ».

 undefined

Η εμπνεύστρια της περιβαλλοντικής δράσης, ιδιοκτήτρια και Γενική Διευθύντρια του Ξενοδοχείου Kalamaki Beach Resort, κ. Μαριλένα Σταθοπούλου, εξέφρασε για ακόμη μια φορά τις ευχαριστίες της για την τόσο ενθουσιώδη συμμετοχή όλων των ανωτέρω φορέων και το αποτέλεσμα του εγχειρήματος, που έγινε πλέον θεσμός στην περιοχή και τόνισε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις σε συνεργασία με τις συλλογικότητες και φορείς της περιοχής. 

Η διοίκηση του ACHILLEAS HOTEL πάντα υποστηρίζει τέτοιες δράσεις, που αποσκοπούν στην υιοθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον συμπεριφορών και συμμετέχει ενεργά στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.   

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο