Η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» (ΔΑΑ) ιδρύθηκε το 1996, μέσω της σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα. Ο ΔΑΑ διοικείται και λειτουργεί ως εταιρεία του ιδιωτικού τομέα, με το Ελληνικό Δημόσιο να κατέχει το 55% των μετοχών και το υπόλοιπο 45% να βρίσκεται στην κατοχή ιδιωτών.

Από το 2001 έως σήμερα, ο ΔΑΑ εξυπηρέτησε περισσοτέρους από 320 εκατομμύρια επιβάτες με περισσότερες από 3,5 εκατομμύρια πτήσεις, έχοντας συγκεντρώσει περισσότερες από 100 σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, χάρις στο υψηλό επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών του.

Προσφέροντας ένα από τα πιο καινοτόμα και ολοκληρωμένα προγράμματα κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες διεθνώς, ο ΔΑΑ κατάφερε να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της εγχώριας και της διεθνούς κίνησης, να προωθήσει στρατηγικά τον «προορισμό Αθήνα» μέσα από ένα ευρύ πλέγμα συνεργασιών και πρωτοβουλιών, αλλά και να αποτελέσει έναν από τους μεγαλύτερους μοχλούς ανάπτυξης και απασχόλησης στην Ελλάδα, με συμβολή στο εθνικό ΑΕΠ της τάξης του 4,4% για το 2019.  To 2019, ο ΔΑΑ κατέγραψε την καλύτερη ιστορική επίδοσή του από πλευράς επιβατικής κίνησης με 25,57 εκ. επιβάτες. Έχοντας από τον Μάρτιο του 2020 βιώσει τον άνευ προηγουμένου αντίκτυπο της πανδημίας στα ταξίδια και τον τουρισμό, ο ΔΑΑ συνεργάζεται πλέον στενά με το ευρύ πλέγμα των συνεργατών του για τη συντονισμένη επανέναρξη των αεροπορικών ταξιδιών και τη σταδιακή ανάκαμψη της κίνησης.

Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση από τον ΣΕΤΕ
συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.
Μετάβαση στο περιεχόμενο