Τα νέα των μελών μας

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Με επιτυχία και πλήθος συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα: Απολογισμοί Βιωσιμότητας- Νέες Εξελίξεις και Καλές Πρακτικές

Με εντυπωσιακή ανταπόκριση από πλευράς ομιλητών και κοινού, αλλά και με τη συμμετοχή στελεχών με μεγάλη και βαθιά εμπειρία στο θέμα, πραγματοποιήθηκε η Ανοικτή Ημερίδα με θέμα: Απολογισμοί Βιωσιμότητας- Νέες Εξελίξεις και Καλές Πρακτικές που διοργάνωσε ο Φορέας μας.

Στο πλαίσιο της ημερίδας που έλαβε χώρα στις 22 Μαρτίου, παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τη σύνταξη και παρουσίαση απολογισμών βιωσιμότητας, με βάση και τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες, καθώς και θέματα όπως η υποβολή εκθέσεων βιωσιμότητας από τις εταιρίες, το double materiality και η συμβολή των επιχειρήσεων στη βιωσιμότητα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος του Φορέα μας, κ. Σάββας Πελτέκης, βασικό συμπέρασμα της ημερίδας είναι πως «οι επιχειρήσεις θα πρέπει να φτιάξουν τα του οίκου τους, με αξιοπιστία, με αντικειμενικότητα και διαφάνεια» και οι απολογισμοί βιωσιμότητας αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, έκανε λόγο για εντυπωσιακή ανταπόκριση στο κάλεσμα της TÜV HELLAS (TÜV NORD), καθώς στην ημερίδα συμμετείχαν στελέχη με μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο.

Επιπλέον, για την σημασία της έννοιας της βιωσιμότητας και την εταιρική κοινωνική πολιτική, την οποία ακολουθεί ο Φορέας μας μίλησε η Διευθύνουσα Σύμβουλος, κ. Βασιλική Καζάζη. Τόνισε ότι είναι ιδιαιτέρα σημαντικό, οι επιχειρήσεις να δρουν με γνώμονα την κοινωνία και το περιβάλλον, να ακολουθούν εταιρική κοινωνική πολιτική και να θέτουν στόχους βιώσιμης ανάπτυξης. Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) αποτελεί αρωγό στην προσπάθεια των επιχειρήσεων για βιωσιμότητα συνδέοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες της με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης SDGs.

Η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος της Υψηλού Επιπέδου Επιτροπής της ΕΕ για το μέλλον του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής προστασίας και της εργασίας, καθώς και του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ήταν κεντρική ομιλήτρια της ημερίδας. Στην τοποθέτησή της τόνισε μεταξύ άλλων πως «η βιώσιμη ανάπτυξη είναι το μεγάλο στοίχημα της εποχής» δίνοντας έμφαση στο ρόλο των εταιρειών, ο οποίος και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα επιτυχίας. Επίσης, τόνισε πως είναι σημαντικό να τίθεται στο κέντρο της ατζέντας ο ρόλος της ανάπτυξης.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεώργιος Ξηρογιάννης, Γενικός Διευθυντής ΣΕΒ ανέφερε πως «οι απολογισμοί βιωσιμότητας δεν είναι μια τυπική υποχρέωση. Είναι μια στρατηγική επιλογή των επιχειρήσεων να χτίσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες και με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις». Και προσέθεσε ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας μέχρι να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Η κυρία Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR HELLAS), ανέφερε πως η εκδήλωση αποτέλεσε «ευκαιρία να συζητήσουμε για το νέο κανονιστικό πλαίσιο και πώς αυτό εξελίσσεται» καθώς και «ευκαιρία δικτύωσης και συνεννόησης με ανθρώπους που είναι ειδικοί στο χώρο των προτύπων». Και προσέθεσε πως η Βιωσιμότητα είναι ένα θέμα που μας απασχολεί όλους και έχουμε πολλά ακόμα να χτίσουμε.

Αντίστοιχα, η κυρία Κατερίνα Κατσούλη, ESG & Sustainability Director, Grant Thornton χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρουσα και πάρα πολύ χρήσιμη την ημερίδα, τονίζοντας πως «η αγορά ενδιαφέρεται να τα μάθει όλα τα θέματα που καλύφθηκαν.

Τέλος, κ. Νέστορας Παπαρούπας, Product Manager-Senior Auditor TÜV HELLAS (TÜV NORD), εστίασε στο νέο πλαίσιο αναφορικά με τους απολογισμούς βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και τη σημασία του για τις επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της ημερίδας πραγματοποιήθηκε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Η συμβολή των επιχειρήσεων στη Βιώσιμη Ανάπτυξη: Παρουσίαση Καλών Πρακτικών» στο οποίο συμμετείχαν οι κ.κ. Δημήτριος  Μέμτσας, Environment and Sustainable Development Manager AΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, Ελένη Χριστογιάννη, ESG Manager Quest Holdings, Αντώνης Σιούτης, Chief Internal Auditor Briq Properties και Νικολέτα Φάντη, Quality Manager BOSTON SCIENTIFIC το οποίο και συντόνισε η κυρία Φαίδρα Μαυρογιώργη, Δημοσιογράφος ESG Stories.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο