Τα νέα των μελών μας

Sofitel Athens Airport: Λογοτεχνική συνάντηση στο Sofitel Athens Airport

Στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας το ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport με την υποστήριξη της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά και του Λέξη-Λόγος διοργάνωσε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 μία λογοτεχνική συνάντηση με την παρουσία της Γαλλίδας συγγραφέως Valentine Goby και του Έλληνα συγγραφέα Πέτρου Μάρκαρη.

Οι ταλαντούχοι συγγραφείς αντάλλαξαν απόψεις για «Την Πραγματικότητα και την Μυθοπλασία (ή την Λογοτεχνία)» μέσα από παρουσιάσεις των τελευταίων τους δημοσιεύσεων πάνω σε αυτό το θέμα με συντονιστή τον Παναγιώτη Τσούμα, διευθυντή του Πολιτιστικού και Γλωσσικού κέντρου Λέξη-Λόγος και στην συνέχεια δέχτηκαν ερωτήσεις από το κοινό.

Αυτή η συνάντηση έδωσε επίσης την δυνατότητα στην Valentine Goby να παρουσιάσει την νουβέλα που έγραψε για το Sofitel Athens Airport με αφορμή το τελευταίο της ταξίδι στην Αθήνα με τίτλο «Syntagma» η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Figaro, στο ένθετο «Le Figaro Littéraire». Στην συνέχεια υπέγραψε το βιβλίο της και το χάρισε σε όλους τους παρευρισκόμενους. Η βραδιά έκλεισε με γαστρονομικό cocktail και ανταλλαγή απόψεων από τους λάτρεις της Γαλλικής λογοτεχνίας.

Η Valentine Goby, ταλαντούχα Γαλλίδα συγγραφέας, γεννήθηκε το 1974 στην πόλη Grasse. Μετά τις σπουδές της στη «Sciences Po», έκανε ανθρωπιστικά ταξίδια στο Hanoi και την Manille. Ξεκίνησε τις δημοσιεύσεις μετά την επιστροφή της στο Παρίσι. Η Valentine Goby έχει τιμηθεί πολλές φορές από τις εκδόσεις Hachette, έχει πάρει το βραβείο «Jeunes écrivain» και το βραβείο «Méditerranée des Jeunes» το 2002, επίσης το πρώτο βραβείο μυθιστορήματος του πανεπιστημίου της Artois,  καθώς και τα βραβεία « Palissy» και  «René-Fallet» το 2003.

Ο Πέτρος Μάρκαρης είναι Έλληνας συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή θεατρικών έργων, κινηματογραφικών σεναρίων και τηλεοπτικών σειρών, καθώς και με μεταφράσεις λογοτεχνικών και θεατρικών έργων (μετέφρασε και σχολίασε και τα δύο μέρη του Φάουστ του Γκαίτε). Τα προηγούμενα μυθιστορήματά του, Νυχτερινό δελτίο, Άμυνα ζώνης, και Ο Τσε αυτοκτόνησε με τα οποία έγινε γνωστότερος, κυκλοφορούν μεταφρασμένα με σημαντική επιτυχία στη Γερμανία και την Ιταλία, στη Γαλλία, την Ισπανία, την Αγγλία, την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον Ιανουάριο του 2008, ο Πέτρος Μάρκαρης τοποθετήθηκε πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) μέχρι τον Μάιο του 2009.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο