Τα νέα των μελών μας

Forum Α.Ε.: Xenia 2021: Θα αναδείξει το νέο μοντέλο του ελληνικού τουρισμού

 

undefined

 

Η Χenia 2021 (27-29 Nοεμβρίου, Metropolitan Expo) θα αποτελέσει την κορυφαία εμπορική συνάντηση για τους ανθρώπους του κλάδου και θα αναδείξει τους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί το νέο μοντέλο του ελληνικού Τουρισμού. 

Το άνοιγμα του ελληνικού Τουρισμού σε συνδυασμό με την εξαιρετικά θετική πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη δυναμική επανεκκίνηση και τη σταδιακή επαναφορά της τουριστικής αγοράς. Η επόμενη Χenia, που θα πραγματοποιηθεί τέλη Νοεμβρίου 2021, εκτός του ότι θα αποτελέσει την κορυφαία εμπορική συνάντηση για τους ανθρώπους του κλάδου, θα αναδείξει και τους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί το νέο μοντέλο του ελληνικού Τουρισμού. 

Μετά από μια μακρά περίοδο δυσκολιών και κλυδωνισμών που βίωσε ο κλάδος της Φιλοξενίας στη χώρα μας, οι προβλέψεις τοποθετούν την επιστροφή του τουρισμού στα επίπεδα του 2019 στο δεύτερο μισό του 2022, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για τους ξενοδόχους να εστιάζουν στην ανασυγκρότηση και αναβάθμιση των επιχειρήσεών τους, αλλά και την «είσοδο» τους σε μία νέα εποχή. 

Με ένα εύρος συμμετοχών που θα εκπροσωπήσουν όλους τους στρατηγικής σημασίας κλάδους που απευθύνονται στο ελληνικό ξενοδοχείο, η ΧΕΝΙΑ 2021 θα επανέλθει δυναμικά, σε ένα πλέον περισσότερο ασφαλές και σταθερό περιβάλλον και θα συνεισφέρει καταλυτικά στην ανάδειξη της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος της χώρας.   

undefined

Μεγάλη έρευνα: Οι επαγγελματίες του τουρισμού στηρίζουν την Xenia 2021 

Την απόλυτη στήριξη των επιχειρηματιών του τουρισμού στη διεξαγωγή της Χenia 2021, καθώς και την ανυπομονησία του ξενοδοχειακού κλάδου για το κορυφαίο ετήσιο «ραντεβού» της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, επιβεβαιώνει μεγάλη online έρευνα, που πραγματοποίησε η διοργανώτρια εταιρεία, το χρονικό διάστημα από 5/5/2021 έως και 12/5/2021, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.517 δυνητικών επισκεπτών της έκθεσης. 

Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της έρευνας, με τη συντριπτική πλειοψηφία του 89,2% των συμμετεχόντων να δηλώνουν ότι θα επισκεφθούν την ΧΕΝΙΑ 2021, αποδεικνύουν ότι η έκθεση έχει την απόλυτη στήριξη της αγοράς. Στην ίδια έρευνα μάλιστα, το σημαντικό ποσοστό 79,8% των επισκεπτών πιστεύει ότι τον Νοέμβριο οι υγειονομικές συνθήκες θα είναι ασφαλείς για τη διεξαγωγή της έκθεσης και παράλληλα το 57,3% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το 2022, ο ελληνικός Τουρισμός θα επανέλθει στα επίπεδα του 2019. 

Ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στήριξης στην κορυφαία εμπορική συνάντηση του κλάδου στέλνουν οι ξενοδόχοι, καθώς το σαρωτικό ποσοστό 84,5% των ερωτηθέντων θεωρεί πολύ σημαντική την πραγματοποίηση της έκθεσης Xenia 2021 για την ανάκαμψη του ελληνικού Τουρισμού

undefined

Παράλληλες εκδηλώσεις που θα παρουσιάσουν νέες λύσεις & προτάσεις 

Το Digi Hotel της Xenia 2021 θα αποτελέσει ένα ισχυρό think tank, μέσα από το οποίο θα αποτυπωθούν οι εξελίξεις και θα προκύψουν οι προκλήσεις της νέας εποχής στον παγκόσμιο τουρισμό, στην εποχή της Πανδημίας και μετά από αυτή. Μέσα από συζητήσεις πάνελ από τους κορυφαίους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, μέσα από ομιλίες και παρουσιάσεις, θα χαρτογραφηθεί ο νέος κυρίαρχος ρόλος του digital στη βιομηχανία της φιλοξενίας και τα αμέτρητα, πανίσχυρα εργαλεία που προσφέρει σε όλους τους τομείς. Παράλληλα, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος θα πραγματοποιήσει στο πλαίσιο της Xenia -και με φυσική παρουσία- το 5ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας. Εκπρόσωποι διεθνών τουριστικών brands και διακεκριμένοι ομιλητές από τον κλάδο θα αναλύσουν τον επανασχεδιασμό της τουριστικής στρατηγικής, με βάση τα trends της παγκόσμιας αγοράς. 

undefined

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο