Τα νέα των μελών μας

Artion Conferences & Events: Επιστημονικά επιτεύγματα και επενδυτικές ευκαιρίες


Workshop με θέμα “Εμπορική Αξιοποίηση των Οργανικών Ηλεκτρονικών στην Ελλάδα” πραγματοποιείται την Παρασκευή στις 27 Απριλίου 2012 στις 9:00 π.μ., στο Ξενοδοχείο Electra Palace στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου ROleMak “Reinforce Organic Electronics Research Potential in Makedonia” που έχει στόχο την ενδυνάμωση της Ερευνητικής και Τεχνολογικής Δυναμικής της Μακεδονίας στα οργανικά ηλεκτρονικά, ένα επαναστατικό τεχνολογικό πεδίο με απεριόριστες εφαρμογές στην ενέργεια, ηλεκτρονική και υγεία. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με προϋπολογισμό 2,74 εκατ. ευρώ και υλοποιείται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του Τμήματος Φυσικής, με Επιστημονικά Υπεύθυνο του έργου τον Καθηγητή Στέργιο Λογοθετίδη.

Στόχος του Workshop είναι η συμμετοχή επιστημόνων, μηχανικών, ακαδημαϊκών, ερευνητικών και βιομηχανικών φορέων, επενδυτών και εκπροσώπων περιφερειακών και εθνικών αρχών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να ενημερωθούν, συζητήσουν, αναλάβουν πρωτοβουλίες και προτείνουν δράσεις εμπορικής αξιοποίησης των οργανικών ηλεκτρονικών. Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα του Workshop περιλαμβάνουν την ενημέρωση για τις προοπτικές εμπορικής αξιοποίησης των αποτελεσμάτων έρευνας στα οργανικά ηλεκτρονικά καθώς και τον εντοπισμό ευκαιριών για νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τομέα αυτό.

Τα οργανικά ηλεκτρονικά (organic electronics) αποτελούν τα τελευταία χρόνια έναν από τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους τομείς της νανοτεχνολογίας, με πολύ μεγάλη δυναμική για εμπορικές εφαρμογές που αναμένονται να φθάσουν τα 15 δις ευρώ το 2015 και τα 65 δις ευρώ το 2022. Η τεχνολογία των οργανικών ηλεκτρονικών παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα συγκριτικά με την παραδοσιακή τεχνολογία του πυριτίου. Έτσι εμφανίζονται νέα πεδία εφαρμογών που αναμένεται να βελτιώσουν και να αλλάξουν τους τρόπους Επικοινωνίας – Ενημέρωσης, Παραγωγής Ενέργειας, Φωτισμού, και να επηρεάσουν δραματικά τους κλάδους των Ηλεκτρονικών, της Βιοηλεκτρονικής κ.ά. Ορισμένα παραδείγματα των εφαρμογών που βασίζονται στα νέα οργανικά υλικά και τις διαδικασίες ανάπτυξης τους σε μεγάλη κλίμακα είναι: οι χαμηλού κόστους Εύκαμπτες Οθόνες, τα Εύκαμπτα Φωτοβολταϊκά, οι Εκτυπώσιμες Μπαταρίες, τα Έξυπνα Υφάσματα και η ενδυμασία με ενσωματωμένες οργανικές ηλεκτρονικές διατάξεις, οι Βιοδιαγνωστικές συσκευές και τα εξελιγμένα συστήματα αναγνώρισης.

Συνέντευξη Τύπου NANOTEXNOLOGY 2012

Την Παρασκευή 27 Απριλίου στις 10.30 π.μ. στο Ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλάς πραγματοποιείται Συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα RoleMak αλλά και το Πολυγεγονός «Nanotexnology 2012». Η Διεθνής Έκθεση Νανοτεχνολογίας που διεξάγεται στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» από τις 30 Ιουνίου έως και τις 7 Ιουλίου 2012, αποτελεί πλέον θεσμό στο χώρο των διεθνών επιστημονικών και τεχνολογικών εξελίξεων.

Η φετινή διοργάνωση γίνεται σε συνέχεια της επιτυχίας της NANOTEXNOLOGY 2011 που είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 600 παρουσιάσεις και 2.000 ειδικούς επιστήμονες, ερευνητές και επαγγελματίες του κλάδου, υλοποιείται με την υποστήριξη της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και άλλων ελληνικών και ξένων οργανισμών, και φέρει την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας Δια βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση περιλαμβάνει:

•    τη 2η Διεθνή Έκθεση για τις Nανοτεχνολογίες και τα Οργανικά Ηλεκτρονικά “NΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2012 Expo” (2-6 Ιουλίου),
•    το 5ο Διεθνές Συμπόσιο για τα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά “ISFOE12” (2-5 Ιουλίου),
•    το 9ο Διεθνές Συνέδριο για τις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες “NN12” (3-6 Ιουλίου) και
•    το 6ο Διεθνές Θερινό Σχολείο για τις Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και τη Νανοϊατρική “ISSON12” (30 Ιουνίου-7 Ιουλίου).

Τα διεθνή συνέδρια ISFOE12, NN12 μαζί με το θερινό σχολειό ISSON12 διοργανώνονται εδώ και οκτώ χρόνια και έχουν πλέον καθιερωθεί ως τα σημαντικότερα επιστημονικά γεγονότα στα πεδία των Νανοτεχνολογιών & Οργανικών Ηλεκτρονικών στη Ν.Α. Ευρώπη, αναδεικνύοντας έτσι την αριστεία της Ελλάδας και ενδυναμώνοντας, παράλληλα, το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η χώρα μας σε αυτά.

Όπως επισημαίνει σε σχετικό του μήνυμα ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής NANOTEXNOLOGY 2012, κ. Σ. Λογοθετίδης «Η υποστήριξη από ελληνικούς φορείς και η ενεργός συμμετοχή εταιρειών, ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για την ανάδειξη της ελληνικής αριστείας, την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης, την ενδυνάμωση του ρόλου της Ελλάδας στο πεδίο της Νανοτεχνολογίας και των Οργανικών Ηλεκτρονικών, και φυσικά για τη διεθνή προβολή της χώρας μας».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο