Νέα Χορηγών

23 ΜΑΪ 2018

GOOGLE: Παρουσίαση του προγράμματος Grow Greek Tourism Online στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργάνωσε η Ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ, με τίτλο ‘Αναπτύσσοντας τον Ελληνικό Τουρισμό μέσω του διαδικτύου - η περίπτωση της Google’, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 15 Μαΐου 2018, η Google προσκλήθηκε να παρουσιάσει την  πρωτοβουλία “Grow Greek Tourism Online” και τα αποτελέσματα που έχει επιτύχει μέχρι σήμερα. Στην εκδήλωση συμμετείχε ως κεντρική ομιλήτρια η Επίτροπος Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Ezlbieta Bienkowska, η οποία συνεχάρη την Google  για το έργο της στην Ελλάδα  και προέτρεψε την εταιρεία να συνεργαστεί με την ΕΕ για την ανάπτυξη του τουρισμού στην χώρα. 

undefined

Η παρουσίαση του προγράμματος στις Βρυξέλλες έγινε από τον Γενικό Διευθυντή της Google Ελλάδος, Κύπρου, Μάλτας και Βουλγαρίας Γρηγόρη Ζαριφόπουλο και τον Διευθυντή Εταιρικής Πολιτικής της Google για την Ιταλία και Ελλάδα, Diego Ciulli, παρουσία του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη και ακόμη 80 στελεχών του Ευρωκοινοβουλίου. Στην παρουσίαση συμμετείχαν επίσης δύο Έλληνες επιχειρηματίες, από την Κρήτη και τη Σαντορίνη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην εμπειρία τους από το πρόγραμμα και το πώς αυτό τους βοήθησε να αναπτύξουν την επιχείρησή τους.

Το “Grow Greek Tourism Online”, είναι μία πρωτοβουλία της Google, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, τον ΕΟΤ και με την υποστήριξη όλων των Περιφερειών της χώρας. Πρόσφατα η πρωτοβουλία εντάχθηκε στην “Εθνική Συμμαχία για Ψηφιακές Δεξιότητες και Θέσεις Εργασίας” που εποπτεύει το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 

Από την έναρξη της πρωτοβουλίας “Grow Greek Tourism Online” το 2014 μέχρι και σήμερα, περισσότεροι από 90.000 επαγγελματίες και μελλοντικά στελέχη του τουρισμού έχουν εκπαιδευθεί δωρεάν σε ψηφιακές δεξιότητες μέσα από εθνικές δράσεις, όπως:

  • Δωρεάν πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης: g.co/greektourism, ανοιχτή προς κάθε ενδιαφερόμενο, με μαθήματα και βέλτιστες πρακτικές σε τομείς όπως η δημιουργία online παρουσίας μιας επιχείρησης, social media marketing κ.ά.
  • Δωρεάν ομαδικά σεμινάρια και προσωπικές συναντήσεις για τουριστικές επιχειρήσεις σε περισσότερες από 80 πόλεις της Ελλάδας
  • Δωρεάν σεμινάρια σε περισσότερα από 40 Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε όλη τη χώρα για την εκπαίδευση των μελλοντικών επαγγελματιών τουρισμού.