ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΜΕΛΩΝ

14 ΙΟΥΝ 2021

ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ: Η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ μετατρέπει μια εγκαταλελειμμένη υποδομή στην Πάρο, σε μπουτίκ φιλοξενία 6 σουιτών

undefined

 

Το παραδοτέο επρόκειτο να μετατρέψει μια εγκαταλελειμμένη υποδομή που αρχικά κατασκευάστηκε για να στεγάσει μια εξοχική κατοικία, σε μια μπουτίκ φιλοξενία που βρίσκεται μέσα σε μια αυθεντική γειτονιά της παριανής νήσου. Η ποικιλομορφία υλικών και υφών ξεδιπλώνεται μέσα από μια μοντερνιστική προσέγγιση στην αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό, ενώ ένας συνδυασμός προσεκτικά επιλεγμένων ημι-τροπικών φυτών και μεσογειακών βοτάνων επιτρέπει στον περιβάλλοντα χώρο να προσθέσει δράμα και μια ποιητική αλληλεπίδραση υλικών και φωτοσκιάσεων.

undefined undefined

Η χαλαρή αλλά στιλιστική ατμόσφαιρα των 6 σουιτών επιτυγχάνεται από εξατομικευμένο σχεδιασμό που εφαρμόζεται σε ξύλινες κατασκευές και έπιπλα. Προηγμένα και καινοτόμα υλικά σε επιφάνειες και κεραμικές πλάκες ακολουθούν τη μεθοδολογία του μελετητικού γραφείου που προωθεί την ομοιογένεια και τη ροή με τη χρήση μιας δημιουργικά  επιμελημένης  επιλογής υλικών.

undefined undefined

Η δημιουργική προσέγγιση, η εσωτερική διακόσμηση, η αρχιτεκτονική και ο σχεδιασμός τοπίου αναπτύχθηκε από την ομάδα της  Bllend. 

Τα δωμάτια στους υγρούς χώρους είναι επενδυμένα με μεγάλες κεραμικές επιφάνειες σε εκλεπτυσμένες πέτρινες υφές και μοτίβα, ενώ οι υπόλοιποι τοίχοι εμπνέουν τραχύ παριανό σοβά.  Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε καινοτόμα υλικά και τεχνολογία, όπως οι ιταλικές θερμο-διαμορφωμένες ξύλινες επιφάνειες που οδηγούν σε βιώσιμα προϊόντα που προάγουν την ανθεκτικότητα. Όλα τα δωμάτια εκτείνονται σε ιδιωτικές βεράντες με πέτρινα τζακούζι και πλατώ από τικ ξυλεία, αιωρούμενα πάνω από το υδάτινο στοιχείο.  Η σκηνή αναπτύσσεται θεατρικά τη νύχτα χάρη στον γραμμικό φωτισμό LED που επιτρέπει στους όγκους των επίπλων να αιωρούνται πάνω από τα δάπεδα και τη θερμή θερμοκρασία φωτός 3000 Kelvin να δημιουργήσουν μια σύγχρονη και οικεία ατμόσφαιρα. 

undefined undefined

Η είσοδος στο κτίριο επιτυγχάνεται από μια ολόλευκη αφαιρετική περίφραξη, η οποία δημιουργεί μια αντίθεση με τον μαύρο όγκο της πισίνας η οποία έχει επενδυθεί με βασαλτική επιφάνεια που φέρει μια νησίδα με εστία εξωτερικού χώρου, για να προσθέσει τη ζεστασιά της φωτιάς στην νησιωτική αύρα του ελληνικού καλοκαιριού. Οι ξύλινες πέργκολες που καλύπτουν εν μέρει τις ιδιωτικές βεράντες με καλαμιές από σκούρο μπαμπού προστατεύουν από τον ήλιο και τη θερμότητα, ενώ προσφέρουν ιδιωτικούς χώρους για διαλογισμό και χαλαρωτικές συνεδρίες. Η πέργκολα στο κατάστρωμα της πισίνας προσφέρει ξαπλώστρες και πουφ για χαλάρωση και απόλαυση της γαστρονομίας του ξενοδοχείου χρησιμοποιώντας βιολογικά προϊόντα από προσεκτικά επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς. 

Η ίδια ιδέα αναπτύσσεται για την περιοχή του εστιατορίου και τα δωμάτια ευεξίας και σπα στον υπόγειο χώρος της κτιριακής υποδομής. 

Concept Design & Development: Bllend Design Office

Κατασκευή: Epikyklos

Φωτογραφία: Louisa Nikolaidou

Υλικά επενδύσεων και είδη υγιεινής: Star Bagno

Ξύλινες κατασκευές: Drakos Woodworks

Υλικά φωτισμού: Apollon Design

Επίβλεψη Κατασκευής: Ivi Vamvakidou & Anestis Savvidis

Ξύλινες επιφάνειες: Cleaf Kanelli 

Μια εγκαταλελειμμένη υποδομή που προοριζόταν για εξοχική κατοικία σε μια αυθεντική γειτονιά της παριανής νήσου, μετατράπηκε σε μια μπουτίκ φιλοξενία 6 σουιτών.

Η μοντερνιστική προσέγγιση στην αρχιτεκτονική & τον σχεδιασμό και η ποιητική αλληλεπίδραση υλικών και φωτοσκιάσεων, μέσα από την ποικιλομορφία υλικών και υφών και τη χρήση της τεχνολογίας στην κατασκευή, πετυχαίνουν μια χαλαρή και στιλιστική ατμόσφαιρα την ημέρα, ενώ η σκηνή αναπτύσσεται θεατρικά τη νύχτα.