Τα νέα των μελών μας

Costa Nostrum: Ο Δήμος Μαλεβιζίου στην μεγάλη Αειφόρα Οικογένεια της Costa Nostrum!

 

undefined

 

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό σας ανακοινώνουμε ότι την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, υπεγράφη δημόσια σύμβαση έργου μεταξύ του Δήμου Μαλεβιζίου και της Costa Nostrum, για το έργο “Μελέτη Αναβάθμισης και περιβαλλοντικής προστασίας παραλίας Αγίας Πελαγίας Δήμου Μαλεβιζίου για την απόκτηση πιστοποίησης ως αειφόρος παραλία”.

Ο Δήμος Μαλεβιζίου αντιλαμβανόμενος τη διαρκώς αυξανόμενη τάση σε παγκόσμιο επίπεδο για αναζήτηση αειφόρων τουριστικών προορισμών από διεθνείς τουριστικούς οργανισμούς, αλλά και επισκέπτες της χώρας μας, προετοιμάζεται για τη νέα τουριστική σεζόν με μεγάλη αισιοδοξία προς αυτή την κατεύθυνση, αναβαθμίζοντας την παραλία της Αγίας Πελαγίας και τις παροχές της προς τους λουόμενους.

Το όραμά μας για τη δημιουργία άκρως ελκυστικών και σύγχρονων Top Class τουριστικών προορισμών με ξεκάθαρα αειφόρα χαρακτηριστικά, σε συνάρτηση με την επιθυμία ενός προοδευτικού Δήμου όπως ο Δήμος Μαλεβιζίου, αλλά και του Δημάρχου, κου Μενέλαου Μποκέα, αναμένεται να αποτελέσουν τα γενεσιογόνα “κύτταρα” για την ευόδωση μιας νέας περιβαλλοντικής στρατηγικής προς όφελος των πολιτών και των επισκεπτών.

undefined

Ο αξιότιμος Δήμαρχος Μαλεβιζίου, κ. Μενέλαος Μποκέας, και ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Costa Nostrum, κ. Βασίλης Ζησιμόπουλος, συνυπέγραψαν τη σύμβαση για το έργο, το οποίο θα ολοκληρωθεί τους αμέσως επόμενους μήνες και θα έχει ως αποτέλεσμα την πιστοποίηση της παραλίας της Αγίας Πελαγίας ως “Αειφόρα Παραλία Costa NostrumSustainable Beach.

Αναμφισβήτητα, η υπογραφή της σύμβασης αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα για την τουριστική πολιτική των διαχειριστικών αρχών της κάθε παραλίας, αλλά και των παράκτιων κοινοτήτων σε όλη τη Μεσόγειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πρωτόκολλο Πιστοποίησης “Costa NostrumSustainable Beaches” τα τελευταία χρόνια έχει διακριθεί σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, όπως τα Ελληνικά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2020, ενώ αναδείχθηκε σε φιναλίστ για τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά. Τέλος, ξεχωρίζει το μνημόνιο συνεργασίας με το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. (Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών), το οποίο υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2020, ενώ παράλληλα έχει χαρακτηριστεί σε 2 Ευρωπαϊκά Προγράμματα ως κορυφαία Καλή Πρακτική. Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον σύνδεσμο http://cnsl.eu/i41tt.

Μέχρι σήμερα, η Costa Nostrum έχει πιστοποιήσει 12 παραλίες στην Ελλάδα και βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με άλλες μεσογειακές χώρες που σχεδιάζουν τα τουριστικά τους πλάνα με βάση ένα σύγχρονο μοντέλο Αειφορίας.

Μπορείτε να δείτε την ανασκόπησή μας για το 2020 πατώντας στον σύνδεσμο https://costanostrum.org/el/i-anaskopisi-mas-gia-to-2020/6404/.

undefined

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο