ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΜΕΛΩΝ

17 ΙΑΝ 2020

Forum S.A.: H FOOD EXPO 2020 φιλοξενεί την ημερίδα της ΠΕΤΕΤ για την βιώσιμη ανάπτυξη

undefined

Οι παγκόσμιες διατροφικές τάσεις που οδηγούν στην ανάγκη για μία «καθαρή ετικέτα» στα τρόφιμα και ποτά αλλά και η βιώσιμη ανάπτυξη είναι οι δύο κύριες θεματικές ενότητες της ημερίδας που διοργανώνει η ΠΕΤΕΤ. Τι είναι η καθαρή ετικέτα; Πως οι σύγχρονες ανάγκες και διατροφικές απαιτήσεις του καταναλωτή διαμορφώνουν την συσκευασία; Κατά πόσο οι διατροφικές συνήθειες του σύγχρονου καταναλωτή έχουν επηρεάσει τις βιομηχανίες και βιοτεχνίες τροφίμων και ποτών όσον αφορά την παραγωγή του τελικού προϊόντος; Την Κυριακή 8/3 από τις 15:00-17:00 στο ειδικά διαμορφωμένο Workshops & Seminars Stage στο Hall 2, θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες ομιλίες από εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς, έμπειρους ακαδημαϊκούς αλλά και εκπροσώπους θεσμικών φορέων, κατά την διάρκεια των οποίων θα αναλυθούν διεξοδικά όλα τα παραπάνω θέματα. Παράλληλα, κατά την ίδια εκδήλωση θα συζητηθεί και το θέμα της βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία πλέον για τις περισσότερες επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών αποτελεί όχι απλά μία επιλογή αλλά το corebusinessτης δραστηριότητας τους και αναθεωρούν τις οργανωτικές δομές τους και τις στρατηγικές τους. 

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

1η θεματική ενότητα: Διατροφικές τάσεις - Καθαρή ετικέτα (μείωση ζαχάρων, λίπους αλατιού,vegan, εμπλουτισμένα τρόφιμα κλπ)
Συντονιστής: Μιχάλης Ορεστίδης / Αντιπρόεδρος ΠΕΤΕΤ
Ομιλητές: Νίκος Βαλέτ  / Chipita,  Μάκης Ρόκας / PolypanGroup, Δρ. Αστερία Σταματάκη /Διατροφολόγος

2η θεματική ενότητα: Επιλογές και δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης
Συντονιστής: Νίκος Γκιώνης / Υπ. επιστημονικής ΠΕΤΕΤ 
Ομιλητές: Γιάννης Μποζιάρης / Παν. Θεσσαλίας, Καθηγητής ΓΠΑ ή ΠΑΔΑ- Εκπρόσωπος ΣΕΒΤ, Γιάννης Σμαρνάκης / Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων / ΠΕΤΕΤ