ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΜΕΛΩΝ

21 ΣΕΠ 2016

Neptune Hotels: Καλή όρεξη! Αειφόρος μαγειρική με το ξενοδοχείο Neptune στην Κω

undefined

 

Το Neptune Hotels, μέσα από την διατροφική προσφορά στους πελάτες του, συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ενίσχυση της τοπικής και ελληνικής οικονομίας καθώς επίσης στην προώθηση της γαστρονομικής ιστορίας και κουλτούρας του τόπου. Φροντίζει παράλληλα την Υγεία και ψυχαγωγία των επισκεπτών του.

Κάθε Κυριακή στις 13:00, ο Executive Chef του ξενοδοχείου, Βαγγέλης Γαλένος, ανοίγει την κουζίνα του σε μικρούς και μεγάλους, για να μαγειρέψει μαζί τους, υγιεινά και επιλεγμένα παραδοσιακά πιάτα.

Τα βιομηχανοποιημένα και εισαγόμενα προϊόντα, που η μεταφορά και παραγωγή τους απαιτεί μεγάλη κατανάλωση ενέργειας, συμβάλλοντας παράλληλα στην υψηλή παραγωγή αέριων εκπομπών και στην κλιματική αλλαγή, αντικαθιστώνται με φρέσκα, εποχιακά, φυτικά και τοπικά κυρίως προϊόντα, που συνδυάζονται αρμονικά με τα φρέσκα μυρωδικά και βότανα που καλλιεργούνται στον κήπο του ξενοδοχείου.

undefined

Ένα μενού ειδικά σχεδιασμένο για να δίνει την δυνατότητα στους πελάτες του ξενοδοχείου, να εξασκηθούν στην διατροφή που συμβάλλει στην αειφόρα ανάπτυξη. Δηλαδή ένα μείγμα από παραδοσιακές γεύσεις της Κω, Δωδεκανήσων και Ελλάδας, εμπλουτισμένο με φυσικά αρώματα, περιβαλλοντική και κοινωνική υπευθυνότητα. 

undefined

Ολόκληρη η ομάδα σίτισης και προμηθειών του ξενοδοχείου, συνεργάζεται για τον σκοπό αυτό στενά με προμηθευτές και πελάτες.

Χάρη στα μαθήματα αειφόρου μαγειρικής, οι πελάτες φεύγοντας παίρνουν μαζί τους ως γαστρονομικό ενθύμιο, μερικές απλές, υγιεινές και νόστιμες ελληνικές συνταγές που θα μπορέσουν να μοιραστούν με την οικογένεια και τους φίλους τους.

undefined

Τα αποτελέσματα των πρώτων πιλοτικών εφαρμογών, ενθαρρύνουν την βελτίωση και συστηματοποίηση της δραστηριότητας για την επόμενη χρονιά, καθώς η ικανοποίηση των επισκεπτών παραμένει ένας από τους βασικούς στόχους της λειτουργίας του Ξενοδοχείου.