Τα νέα των μελών μας

Forum S.A.: Beer Day: Μία μέρα αφιερωμένη στη μπύρα αποκλειστικά στη HORECA 2019

Στόχος της εκδήλωσης BeerDay, που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, κατά την διάρκεια της έκθεσης HORECA 2019, είναι να προωθήσει την κουλτούρα της μπύρας στους επαγγελματίες του του ξενοδοχειακού αλλά και του ευρύτερου επισιτιστικού κλάδου. 

Η διοργανώτρια εταιρεία θέλοντας συνεχώς να βελτιώνει την εμπειρία των επαγγελματιών επισκεπτών της έκθεσης αλλά και να προωθεί δράσεις που προσφέρουν νέες ιδέες και προτάσεις για την εξέλιξη της επιχείρησής τους, φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί μία ημερήσια εκδήλωση αφιερωμένη αποκλειστικά στην μπύρα. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο stage του Beer & Spiritsshow, την πρώτη ημέρα της έκθεσης στις  και βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών. 

Η ραγδαία ανάπτυξη των ελληνικών μικροζυθοποιίων, η αυξανόμενη ζήτηση για μπύρα από την πλευρά του καταναλωτικού κοινού και ο επαναπροσδιορισμός της θέσης του δημοφιλούς αλκοολούχου ποτού στο χώρο της μαζικής εστίασης και της καφεστίασης, αποτέλεσαν την αφορμή για την έκθεση HORECA, να ξεκινήσει μια νέα παράλληλη εκδήλωση που έχει ως στόχο να παρουσιάσει τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια για την ζυθοποιία, να συστήσει στους επαγγελματίες του κλάδου της μαζικής εστίασης και της καφεστίασης τις ελληνικές βιομηχανίες παραγωγής μπύρας αλλά και τις μικροζυθοποιίες που κατακτούν όλο και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού. 

undefined

Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα με στοχευμένη θεματολογία, που θα καλύψει κάθε πτυχή της μπύρας, από την παραγωγή της μέχρι και τους τρόπους σερβιρίσματος της, θα προωθηθεί η κουλτούρα της μπύρας στους επαγγελματίες του HORECA industry. Όσοι παραβρεθούν στην εκδήλωση του BeerDay θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις και ομιλίες από beerexperts, επάνω σε θέματα βασικά για την παρασκευή, εμφιάλωση ενώ θα έχουν και την δυνατότητα να συμμετάσχουν και σε γευσιγνωσία διαφορετικών ειδών μπύρας. Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει βιωματικές δραστηριότητες οι ειδικευμένοι εισηγητές θα συνδυάσουν την θεωρία με την πράξη με στόχο να μυήσουν τους επισκέπτες σε όλες τις πτυχές του κόσμου της μπίρας: από την ιστορία, τα συστατικά, τους τύπους και τα μυστικά της παραγωγικής της διαδικασίας, έως το σωστό σερβίρισμα, το συνδυασμό με το φαγητό και τη διατροφική της αξία. 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου

Μέρος Α’(14.30 – 15.30)

Παρουσίαση της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών (10’)

Η ιστορία της μπύρας: Video παρουσίαση (5’)

Do’s and don’ts: Ζυθοποίηση και διάθεση / σωστές πρακτικές (45’)

  •     Η μαγεία της ζυθοποίησης σε μικρά και μεγάλα ζυθοποιεία
  •     Ασφάλεια και υπεύθυνη κατανάλωση
  •     Διακίνηση και συνθήκες αποθήκευσης
  •     Μπύρα, διατροφή και υγεία

Μέρος Β’ (15.45 – 16.30)

Μπύρα στο κατάστημα (45’)

  • Σύγχρονα concepts καταστημάτων μπύρας από το εξωτερικό

Case Studies, ιδέες και προτάσεις καταστημάτων που έχουν ξεχωρίσει από την παγκόσμια σκηνή της μαζικής εστίασης και της καφεστίασης.

  • Σερβίρισμα: σεβασμός στην προσπάθεια του ζυθοποιού

Τι προσφέρει τελικά το τέλειο σερβίρισμα; Beer experts και παραγωγοί της μπύρας θα αποκαλύψουν τα μυστικά τους για το τέλειο σερβίρισμα και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού.

  • Σχεδιάζοντας μια beer list στο κατάστημα

Μεταφέροντας τον κόσμο της μπύρας στο κατάστημα μέσα από ένα beer list που θα ταξιδέψει τους πελάτες στις χιλιάδες γευστικές προτάσεις που προσφέρει η μπύρα.

Μέρος Γ’ (16.40 – 17.10)

Τυφλή γευστική δοκιμή μπύρας / blind tasting (30’) 

Mini διαγωνισμός με τυφλή γευστική δοκιμή 5 τύπων μπύρας με τη συμμετοχή του κοινού. Δώρα στους νικητές  

Μέρος Δ’ (17.20- 18.00)

Συζήτηση με επικεφαλής των εταιρειών-μελών της ΕΕΖ (40’) 

Τάσεις στην αγορά της μπύρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό – το μέλλον της μπύρας

Μέρος Ε’ (18.00 – 18.30)

Διαδραστικό παιχνίδι με το κοινό-QUIZ γνώσεων με πλούσια δώρα με ερωτήσεις σχετικά με την μπύρα και την κουλτούρα της.  ( 30’)

undefined

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο