Τα νέα των μελών μας

Artion Conferences & Events: Το Ηράκλειο υποδέχτηκε σεφ από όλη την Κρήτη σε εκδήλωση για τα μύδια

undefined

 

Σεφ από όλη την Κρήτη κατέφθασαν την προηγούμενη βδομάδα στο Ηράκλειο για να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν ένα βελτιωμένο και ιδιαίτερα εύγεστο μύδι, που αποτελεί εγχώριο προϊόν και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής στη συντήρηση. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 στο Galaxy Hotel. 

Η εκδήλωση αποτελεί την απαρχή μιας σειράς προσπαθειών του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για τη γνωριμία του κλάδου των σεφ με καινοτόμα προϊόντα που έχουν ως βάση παρασκευής τα αποφλοιωμένα μύδια. Απώτερος στόχος είναι η θεμελίωση εμπιστοσύνης και ευνοϊκής αποδοχής των προϊόντων εκ μέρους των σεφ, ώστε να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές στη διάδοση του μυδιού και την υψηλή διατροφική τους αξία. 

undefined

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν για τον τρόπο συντήρησης των μυδιών με απώτερο στόχο την επιμήκυνση του χρόνου ζωής τους και την ακόλουθη παρασκευή συναφών εδεσμάτων, η επιτυχία των οποίων εξαρτάται μεταξύ άλλων από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του μυδιού καθώς και τη δεξιοτεχνία των σεφ. 

Την παρουσίαση επιμελήθηκαν ο Δημήτριος Πετρίδης, Επιστημονικά Υπεύθυνος Έργου και Καθ. Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μαζί με τον Γιώργο Μακρή, Corporate Executive Chef στα CHC HOTELS. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη διενέργεια οργανοληπτικής δοκιμασίας του προϊόντος μέσα από ευφάνταστες συνταγές μαγειρικής τις οποίες επιμελήθηκε για την εκδήλωση ο Γιώργος Μακρής. 

undefined

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου SUCCESS “Strategic Use of Competitiveness towards Consolidating the Economic Sustainability of the European Seafood Sector”.

 

 undefined

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο