Τα νέα των μελών μας

Εκπαιδευτικός Όμιλος Le Monde: Εκλεκτά εδέσματα από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE στο Συμπόσιο Αρχαίας Ελληνικής κουζίνας και Βυζαντινής γαστρονομίας

 

Με τη σημαντική συνδρομή 4 καθηγητών μαγειρικής τέχνης του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE και των 10 σπουδαστών που συμμετείχαν υποστηρικτικά, πραγματοποιήθηκε από 7 έως 8 Μαΐου το Συμπόσιο Αρχαίας Ελληνικής και Βυζαντινής Γαστρονομίας στο κτήμα Οινότρια Γη Κώστα Λαζαρίδη στο Καπανδρίτι Αττικής.

Το πρόγραμμα του διήμερου συνεδρίου περιλάμβανε εργαστήρια μαγειρικής τέχνης και ομιλίες Ελλήνων και Ξένων εισηγητών αναφορικά με την Αρχαία Ελληνική και Βυζαντινή Γαστρονομία. Στη διάρκεια των εργαστηρίων, τα οποία πραγματοποιήθηκαν κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και της Κυριακής, οι καθηγητές μαγειρικής τέχνης Αναστασιάδης Ηλίας, Αποστόλου Στέλιος, Γογόπουλος Γεώργιος και Ξυνογαλάς Δρόσος βοηθούσαν τους συμμετέχοντες να παρασκευάσουν εδέσματα αρχαίας ελληνικής και βυζαντινής κουζίνας, τα οποία στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να γευθούν στο μεσημεριανό γεύμα και στο δείπνο που παρατέθηκαν στο κτήμα Λαζαρίδη.

Όλες οι συνταγές που παρασκευάστηκαν στη διάρκεια του διήμερου συμποσίου προέρχονταν από το βιβλίο Ιστορία Μαγειρικής και Διατροφής του κ. Αλέξανδρου Γιώτη, ο οποίος ήταν και ένας εκ των ομιλητών του συνεδρίου. Οι συνταγές που παρασκευάστηκαν από τους έμπειρους chefs της σχολής LE MONDE απέδιδαν όσο πιο πιστά γινόταν τις γαστρονομικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων και των Βυζαντινών, αν και ήταν προσαρμοσμένες στα σύγχρονα δεδομένα. Οι γεύσεις που παρασκευάστηκαν στο συμπόσιο συνδυάστηκαν με κρασιά του κτήματος Λαζαρίδη.

Στη διάρκεια της παραμονής μας στο κτήμα Λαζαρίδη ο κ. Μάκης Βελισσαρόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, οι chefs και οι σπουδαστές της σχολής είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Μουσείο Οίνου του Κτήματος Λαζαρίδη, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στη διάρκεια του συμποσίου.

Στο τέλος του δείπνου οι συμμετέχοντες του συμποσίου χειροκρότησαν την ομάδα των καθηγητών και σπουδαστών που παρασκεύασαν τα εδέσματα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο